facebook

Про фатальний та довгостроковий наслідок попередили COVID лікарі

Про фатальний та довгостроковий наслідок попередили COVID лікарі


Окрему увагу дослідники приділили людям, які до захворювання коронавірусом не відчували проблем із серцем.
Пацієнти, що  перехворіли на коронавірус, стикаються з найрізноманітнішими наслідками хвороби, зокрема вони схильні до досить високого ризику серцево-судинних ускладнень. З таким повідомленням виступили дослідники Вашингтонського університету в Сент-Луїсі, опублікованому в науковому журналі Nature Medicine.

Як попереджають фахівці, така загроза зберігається протягом першого місяця після ковіда, а часом і до року.

У роботі вказується, що дослідники провели аналіз даних про здоров’я 153 760 людей, які перехворіли на COVID-19. Щеплення для профілактики недуги встигли зробити лише небагато учасників, оскільки з весни 2020-го до січня 2021-го вакцинація у США ще не встигла набрати великих обертів.

У контрольній групі для дослідження опинилися близько 11 млн людей, які не хворіли на коронавірус.

“Для людей, які були явно схильні до ризику серцевих захворювань до SARS-CoV-2, результати показують, що коронавірусна інфекція може підвищити ризик”, – заявив доктор медичних наук і доцент медицини Вашингтонського університету Зіяд Аль-Алі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Окрему увагу вчені приділили людям, які до захворювання не відчували проблем із серцем. Зазначається, що й у таких пацієнтів зростав ризик виникнення захворювань серцево-судинної системи. Дослідники підрахували, що в середньому ковид може підвищити ризик зіткнутися з такими проблемами на 50-70%. Серед можливих ускладнень – утворення тромбів, порушення ритму серця, міокардит, напад, інсульт, ішемічна хвороба та інші проблеми.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Про фатальний та довгостроковий наслідок попередили COVID лікарі