facebook

Буде вторгнення чи ні? Всі подробиці про можливу атаку військ РФ на Україну

Буде вторгнення чи ні? Всі подробиці про можливу атаку військ РФ на Україну

Вже шостий день, як тема можливого масштабного вторгнення російських військ в Україну є однією з головних у світі. Згідно з одним із прогнозів, наступ міг розпочатися 15 лютого. Ще однією датою військової агресії називали сьогоднішній день, 16 лютого. В останній заяві президента США Джо Байдена йдеться, що напад Росії на Україну буде пострілом у ногу.

“Апостроф” стежить за подіями в Україні та світі в онлайн-режимі.

19:50 Сполучені Штати та НАТО заявили, що Росія все ще нарощує війська навколо України, попри переконання Москви в тому, що вона йде геть, ставлячи під сумнів заявлене бажання президента Володимира Путіна вести переговори щодо розв’язання кризи, повідомляє Reuters.

18:30 Лідери Європарламенту прийняли заяву щодо України, в якій сказано, що у разі агресії: Росія має бути виключена із системи SWIFT; проти близьких до Путіна осіб буде запроваджено індивідуальні санкції; їхні фінансові та фізичні активи в ЄС мають бути заморожені, а поїздки до ЄС – мають бути заборонені; проект “Північний потік-2” буде заморожено.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

17:32 Президент Володимир Зеленський підписав указ, який вводить у дію стратегію забезпечення національної безпеки держави і визнає Росію загрозою.

17:05 Під час робочої поїздки до Рівненської області президент Володимир Зеленський перевірив перебіг тактичних навчань підрозділів ЗСУ та інших сил безпеки й оборони в межах командно-штабних навчань “Заметіль-2022”.

Йому показали зразки озброєнь, переданих Україні іноземними партнерами – протитанкові ракетні комплекси Javelin та NLAW, ракетний комплекс Stinger тощо

15:50 Глава МВС Денис Монастирський заявив, що силовики виявили тисячі фейків та хибних повідомлень, мета яких – нагнітати страх та паніку серед цивільного українського населення. Саме тому сотні поліцейських звернулися до громадян із закликом “ніхто не панікує та не боїться!”, – сказав він.

15:31 Вчора на українські банки та державні сайти здійснили DDoS атаку, що коштувала зловмисникам мільйонів доларів. В СБУ заявили, що один хакер чи група хакерів не могли б собі дозволити таку суму. Такі атаки проводять держави, їхні спецслужби чи підконтрольні злочинні об’єднання.

Єдина країна яка зацікавлена в таких іміджевих ударах по нашій державі – це, на жаль, Росія“, – сказали в СБУ.

15:23 Прикордонників Луганської області озброїли кількома сотнями протитанкових комплексів NLAW. Інструктори завершать навчання прикордонників до кінця тижня.

15:18 Основні цілі російської армії в Україні за даними естонських спецслужб.

15:00 Зеленський заявив, що українська сторона не спостерігає відведення російських військ із боку РФ, попри відповідні заяви. Він додав, що коли війська виведуть, це побачать усі, не лише військові чи розвідка.

14:18 На YouTube продовжують вести трансляцію, чекаючи на війну, а хтось повісив дрон з написом “Продам гараж”. При цьому номер телефону належить посольству РФ у Києві.

13:30 Росія наполягатиме на тому, щоб НАТО публічно оголосило про відмову приймати Україну у свої лави, заявив глава російської делегації у Відні.

13:28 Російський дипломат заявив, що конфігурація збройних сил на заході Росії протягом 3-4 тижнів повернеться до звичайного стану.

13:18 Відводять з місця навчань.

12:44 Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив: “Україна отримала сучасну зброю. Тепер Росії краще тричі подумати, перш ніж нападати – втрати будуть жахливими”.

12:35 Столтенберг підтвердив, що двері НАТО для України “залишаються відчиненими” і альянс не піде на компроміси за ключовими принципами.

11:35 Ознак деескалації на кордоні Росії з Україною поки не помічено, заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

11:05 Заступниця держсекретаря США Венді Шерман заявила, що Путін може продовжувати розміщення численної групи військ біля кордонів України, щоб мати важіль для висування певних вимог, а також залякування та стримування. При цьому вона не знає, наскільки довго може тривати утримання військ біля українських кордонів, стверджуючи, що робити це місяцями досить складно.

10:40 У білоруському МЗС заявили, що жодного військовослужбовця РФ, жодної одиниці техніки не залишиться на території Білорусі після проведення навчань із Росією.

09:33 Російські військові повертаються до місць постійної дислокації після навчань в окупованому Криму

09:02 Зеленський звернувся до українців з промовою:

Добрий ранок українці, сьогодні важливий день – день Єднання. Ми різні, різного віку, різної статті, з різних міст та регіонів. Різних професій, різних талантів, різних знань, різних мов, релігій. Але об’єднує нас єдине бажання – бажання жити. Жити у мирі. Жити щасливою, однією родиною з дітьми, батьками. І на усе це ми маємо повне право, бо ми у себе вдома. Ми в Україні. І ніхто наш дім не буде так любити, як ми любимо. Тільки ми разом зможемо наш дім захистити. З Днем єднання синьо-жовті, з Днем єднання Україно! Схід, Захід, Північ, Південь – звучить тільки разом, але звучить вже сильно“.

Дивитись святковий телемарафон можна за посиланням.

08:50 Міністр оборони Олексій Рєзніков звернувся до українців:

  • Наша розвідка усе бачить, ми готові до будь-яких сценаріїв.
  • Цифри і зведення на ранок повністю відповідають нашим прогнозам і не містять нічого неочікуваного.

08:01 Група сенаторів-республіканців внесла до верхньої палати Конгресу США законопроект, що передбачає санкції проти Росії вже на нинішньому етапі. Також у законопроекті передбачається додаткова підтримка України.

07:25 Постійний представник США при ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що Росія могла змінити план і ухвалити рішення не вторгатися в Україну:

Я не можу передбачити, що зроблять росіяни, але ми знаємо їх методи роботи. Ми вже бачили, як вони робили такі дії раніше, і вони можуть ухвалити рішення не вторгатися, але я знаю, що Росія продовжить загрожувати безпеці України та її суверенітету, якщо ми не знайдемо шляхи вирішення, які є в регіоні“.

07:18 Байден та Макрон поговорили телефоном про роботу, необхідну для стримування РФ “у тісній координації з союзниками та партнерами у відповідь на нарощування Росією збройних сил уздовж кордонів з Україною”. Президенти підтвердили необхідність “діяти рішуче” у разі реального вторгнення російської армії до України.

07:04 Свіжий знімок аеродрому Донузлав у Криму, де розташовано до 70 вертольотів армійської авіації, включаючи Мі-8, Мі-24 та Ка-52, а також пару транспортних Мі-26.

06:44 Представниця Білого дому Джен Псакі заявила, що США не збираються жодним чином спонукати Україну до вступу до НАТО.

Ми не маємо наміру чинити тиск ні на Україну, ні на якусь іншу країну, щоб вони вступали або не вступали в альянс. Країни мають право на суверенітет і національну цілісність, і вибір – за ними“, – сказала вона.

06:39 Агентство Reuters запустило пряму трансляцію з Києва на Майдані за підписом “напередодні російсько-української кризи”. Раніше британські видання The Sun та The Mirror, посилаючись на дані американської розвідки, повідомили, що Росія нібито може напасти на Україну о 3 годині ночі 16 лютого.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Буде вторгнення чи ні? Всі подробиці про можливу атаку військ РФ на Україну