facebook

Відразу в семи областях: жінкам доведеться несолодко – влада придумала серйозне

У семи областях України влада вигадала випробування для жінок. Все через брак чоловіків

Влада придумала нове випробування для українок
В Україні одразу у семи регіонах стартував новий проект, який торкнеться жінок. Про це повідомляє Судово-юридична газета.

Йдеться про “Розширення професійного потенціалу жінок у сфері пасажирських перевезень”.

Проблема в тому, що транспортна система України зараз переживає не найкращі часи. Через те, що більшість українських чоловіків на фронті, у цій сфері категорично не вистачає фахівців, у тому числі й водіїв.

Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач, зазначає. що кадрова криза торкнулася практично всіх галузей, включаючи як пасажирські, і вантажні перевезення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За його словами, сьогодні у регіонах України не вистачає понад 6 тисяч водіїв автобусів на внутрішніх маршрутах. Тому влада вирішила шукати і навчати жінок, які зможуть опанувати цю професію.

Зазначається, що частка жінок, які працюють водіями на таких видах транспорту, як автобуси, регіональна та приміська залізниця, зараз мізерна, порівняно з чоловіками. Загалом у світі у системі громадського транспорту працює близько 19% водіїв. В Україні цей показник становить менше ніж 1%, за винятком електротранспорту.

Тому проект спрямований на те, щоб надати можливість навчання та працевлаштування у сфері транспорту більшій кількості жінок. Брати участь у проекті можуть жінки у віці від 21 до 65 років, які проживають в Україні, мають водійські права (категорії B, C, CE, D1) та досвід водіння більше 3 років. Також знадобиться прагнення розширити свої професійні можливості, щоб потім працювати водіями автобусів. Загалом взяти участь у проекті зможуть 100 українок.
Наразі пілотний проект запущено у семи областях України. Це Київ та область, Дніпропетровська, Запорізька, Львівська, Полтавська, Чернігівська та Миколаївська області.

“Учасниці проекту пройдуть перепідготовку та перекваліфікацію для приведення навичок у відповідність до вимог реформування пасажирського транспорту в Україні та міжнародними стандартами”, йдеться у повідомленні.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Відразу в семи областях: жінкам доведеться несолодко – влада придумала серйозне