facebook

Україну накрила буря: у Карпатах випав сніг, сотню населених пунктів знеструмлено

В Україні в неділю, 27 вересня, розгулялася осіння негода – дощі зі штормовим вітром, які призвели до знеструмлення понад ста населених пунктів. Водночас у Карпатах уже випав перший сніг.

Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій. Зі свого боку в Укргідрометцентрі попередили про ще більше погіршення погодних умов цього дня в країні.

“Станом на 7:00 27 вересня в результаті ускладнення погодних умов (дощ, пориви вітру) через спрацювання системи захисту ліній електропередач знеструмлено 107 населених пунктів у чотирьох областях, а саме: у Львівській – 34, Вінницькій – 33, Івано-Франківській – 26 і Чернівецькій – 14”, – йдеться у повідомленні рятувальників.
Зазначається, що до відновлення електропостачання, крім фахівців ДСНС, залучено й бригади обленерго в регіонах.
Працівники Чорногірського гірського пошуково-рятувального посту повідомили, що станом на ранок неділі на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря опустилася до 0°С, віяв південно-західний вітер 10-12 м/с, було хмарно й пройшов дощ із мокрим снігом.

Водночас синоптики Укргідрометцентру інформують про посилення негоди в Україні. Так, 27 вересня у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях йтимуть сильні, у Волинській, Рівненській, Хмельницькій, Одеській та Вінницькій областях – значні дощі. До того ж удень в більшості областей місцями ймовірні грози і навіть град.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Україну накрила буря: у Карпатах випав сніг, сотню населених пунктів знеструмлено