facebook

Спецслужби України бачать велику ймовірність вторгнення білорусів кількома хвилями по 5 тисяч осіб

Але отримати успіх у них майже немає можливості. 

Можливість вторгнення до України із Білорусі дуже висока і вже сформовані перший ешалон із близько 5 тисяч.

Про це повідомив в ефірі ТСН представник спецслужб генерал-майор Віктор Ягунов.

Він також зазначив, що також є резерв – теж 5 тисяч, який може бути введений другою хвилею. Ще 10 тисяч можуть увійти 3 і 4 хвилею. А загальна кількість білоруської армії 45 тисяч, та лише ці 20 тисяч теоретично можуть брати участь. Він переконаний, що це буде тиловий резерв, забезпечення логістики, охорона тилів…

Ягунов зауважив, що попри те, що армію Білорусі не перетнула кордон, та вже бере участь у війні. А також додав, що Лукашенко все ж вагається, до відкритого вторгнення, бо він розуміє, що якщо підуть труни із України до Білорусі, то жоден ОМОН його вже не врятують. Але в нього вся верхівка військова повністю контрольована Росія, тож він розуміє, що вже не контролює свої війська.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Спецслужбовець запевняє, що в планах агресорів піти двома напрямками, щоб захопити Рівненську АЄС і спробувати відрізати Варшавську дорогу, а потім і Чоп-Київ, щоб до України не йшла підтримка із Європи. Та він переконаний, що «хотілки Путіна і Лукашенка – залишається лише хателками».Він зауважив, що боєздатність білорусів дуже низька, є якась кількість, яка тренувалась, щоб брати участь в миротворчих місіях. Єдине, де вони були – в Казахстані і там було чітко видно їхню підготовку, з якої насміхались. До того ж у війська дуже низька мотивація, щоб воювати на території України. Є дані, що серед тих, кого готові кинути в бій, є висловлювання бажання перейти на сторону України, або здатись в полон у разі перетину кордону.

«Білоруси не досягнуть мети і будуть знищення, це не викликає сумнівів», – додав Ягунов.

Він зауважив, що в Росії проблеми із військами, тож розглядати варіант, що той рух на кордоні виключно для відволікання – не можна. Але ще однією перепоною може стати те, що білорусам доведеться обходити норми Конституції, де вказано, що їхні війська не можуть воювати на територіях інших держав.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Спецслужби України бачать велику ймовірність вторгнення білорусів кількома хвилями по 5 тисяч осіб