facebook

Ніколи не пишіть цього в Telegram і Viber під час війни: важливі поради

Ніколи не пишіть цього в Telegram і Viber під час війни: важливі поради

Зараз для багатьох українців смартфон став універсальною цифровою зброєю у війні проти агресора. Завдяки йому люди можуть повідомляти ЗСУ про техніку окупанта, боротися з російською пропагандою або просто спілкуватися зі своїми знайомими в месенджерах.

Однак не забувайте правила безпечного листування як в соцмережах, так і в месенджерах.

Ключові правила “гігієни” в месенджерах публікує Центр протидії інформації.
Що не варто надсилати

  • Не діліться геолокацією! Вашим місцезнаходженням, розташуванням українських військ або складами зберігання боєприпасів ЗСУ. Все, що може прочитати в листах ваш знайомий – може побачити і ворог!
  • Не пересилайте в месенджерах і соцмережах паролі від банківських карт, гаджетів і т.д. або використовуйте спеціальні програми зашифрованих миттєвих повідомлень.
  • З метою безпеки не надсилайте в месенджери інформацію про пересування ворога, краще повідомте про це ЗСУ через чатботів.
  • “Зараз ворог намагається заволодіти нашими даними як в кіберпросторі, так може і фізично вкрасти смартфон. Будьте уважні і не забувайте про правила безпечного листування в соцмережах і месенджерах, ставте надійні паролі і бережіть себе і близьких”, – сказано в повідомленні.
    Як ми раніше писали, з’явилися ресурси, куди можна відправляти інформацію про переміщення ворога.

    Підтримай нашу сторінку в Facebook.

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, яку інформацію не можна публікувати в соціальних мережах і за що можна отримати суворе покарання.

    Всі оперативні і тільки Перевірені новини без російської пропаганди і фейків – в групах РБК-Україна в Telegram і Viber. Приєднуйся!

    Перемога буде за нами! Слава Україні!

    Comments

    comments

    Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

    Ніколи не пишіть цього в Telegram і Viber під час війни: важливі поради