facebook

Війна вже на росії. Виникли передумови повалення путіна

Президента рф можуть відсторонити від влади за двома сценаріями.

Подія: Війна вже поширилася на територію росії. Колишній радник путіна Андрій Ілларіонов назвав передумови повалення кремлівського диктатора.

Деталі і коментарі: Все йде до того, що Путін буде повалений силою. Про це виданню “Главред” заявив економіст, старший науковий співробітник Центру політики безпеки у Вашингтоні, президент Інституту економічного аналізу, колишній радник путіна Андрій Ілларіонов.

“Певною мірою війна вже зачіпає певні населені пункти в росії. Зокрема, такі повідомлення були з міллєрово, бєлгорода, і вони будуть розмножуватися, це неминуче” – зауважив експерт.

За його словами, війна супроводжуватиме поразку російських підрозділів. І після цієї поразки може стати непередбачуваною. Це можуть бути не тільки національні або етнічні кордони на території самої росії, а й інші. Цілком очевидно, що нинішній правлячий режим у росії повинен піти. Також очевидно, що він не може піти без сили.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Британський експерт з історії росії Орландо Файджес вважає, що рф прирекла себе на поразку від першого дня масштабного вторгнення в Україну. Як пише видання ВВС, історик переконаний, що авторитарний режим кремлівського диктатора впаде через розкол у російській політичній верхівці: повстати проти президента можуть як його підлеглі з фсб, так і військові.

Російський історик Марк Солонін вважає, що розпад росії може відбуватися за двома спенаріями. Про це він розповів в ефірі каналу “Україна-24”.

“Перший – це переворот верхівки. Мільярдери наймуть чи підкуплять якогось генерала або полковника, чи навіть групу молодих старших лейтенантів, і таке може статися, котрі ліквідують путіна як політичного лідера – або фізично знищать, або відсторонять від влади. На нього, звичайно, звалять усе, оголосять єдиним винуватцем війни, що в деякій мірі є правдою. Під цей шумок виторгують у заходу деякі пом’якшення санкцій. Але характер режиму як латиноамериканської диктатури “бананова республіка середини 20 століття” при цьому не зміниться. Країна перейде в стадію затяжного гниття та розпаду. Але позитив у тому, що буде розпадатися всередині, не виповзаючи за власні кордони”, – каже історик.

Інший варіант Марк Солонін вбачає у відстороненні путіна від влади, яке виконає його найближче оточення. Це стане поштовхом, після якого почнеться ланцюжок потрясінь, Нинішню хунту змінить інша, потім з’являться дві різні хунти. І країна почне розпадатися за югославським сценарієм – поглине в кривавий хаос. При цьому історик не виключає, що десь прийдуть до влади проєвропейські лідери, а десь і талібан.

“Проте після цього країна стане не здатною шкодити іншим державам”, – резюмує Марк Солонін.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Війна вже на росії. Виникли передумови повалення путіна