facebook

Верховна Рада планує запровадити грошову допомогу для заробітчан

Верховна Рада планує запровадити грошову допомогу для заробітчан

Верховній Раді запропонували підтримати законопроєкт №4669 щодо запровадження допомоги для економічної реінтеграції трудових мігрантів. Всього на реалізацію програми передбачили 108 мільйонів гривень на рік. Про це повідомляє пресслужба Верховної Ради.

Як пояснюють у пресслужбі парламенту законопроєкт має на меті стимулювання громадян України, які працюють за кордоном, повернутися на Батьківщину. Зокрема, пропонують здійснювати це шляхом надання державної допомоги на започаткування свого бізнесу.

Згідно законопроєкту предебачається, що граничний розмір допомоги для економічної реінтеграції для трудових мігрантів не буде перевищувати 150 тисяч гривень. Тобто у 2,5 рази вище за максимальний розмір одноразової виплати по безробіттю для організації безробітним підприємницької діяльності

Всього, для економічної реінтеграції заробітчан передбачається 108 мільйонів гривень на рік. З них, 50 мільйонів гривень пропонується виділити з держбюджету у вигляді пільгових кредитів для українців, які мають страховий стаж менше 10 років.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ще 58 мільйонів гривень буде виділено з бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на безповоротній основі. На таку допомогу можуть розраховувати громадяни України, які мають страховий стаж понад 10 років.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Верховна Рада планує запровадити грошову допомогу для заробітчан