facebook

“Танковий блеф канцлера”: у Німеччині викреслили все важке озброєння зі списку військової допомоги Україні – Bild

Федеральне міністерство оборони Німеччини виключило зі списку військової допомоги Україні все важке озброєння на вимогу канцлера Олафа Шольца. Водночас українська влада цікавилася постачанням танків, бронетранспортерів, РСЗВ та протикорабельних ракет.

Незважаючи на суттєве скорочення списку військової допомоги, у канцлера ФРН дотримуються думки, що між Берліном та Києвом немає розбіжностей. Про це повідомляє видання Bild.

За інформацією німецького видання, яке називає скорочення допомоги “танковим блефом”, міністерство оборони скоротило список військової допомоги Україні за вказівкою із канцелярії Шольца. До того ж Німеччина має всі можливості постачати необхідне важке озброєння.

“Федеральне міністерство оборони – як зазвичай за наполяганням канцелярії – виключило все важке озброєння з “промислового списку” Німеччини. Хоча німецька промисловість готова поставити багато зі скасованих озброєнь у короткостроковій та середньостроковій перспективі. У списку потреб українців є низка важких озброєнь: танки”, БТР “Пума” та “Мардер”, БТР “Боксер” та “Фукс”, – пише видання.

Крім того, Україна повідомила федеральний уряд і промисловість Німеччини про гостру потребу в реактивних системах залпового вогню та протикорабельних ракетах, а також протитанкових ракетах. Втім із переліку передбачуваної військової допомоги від Німеччини зникло важке озброєння, яке німецька промисловість хотіла продати Україні. Так, із 15 початкових запитів України на озброєння залишилося лише три системи озброєння, причому деякі з них мають альтернативи первісним запитам.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також Bild повідомляє, що Міністерство оборони України надіслало запити про військову допомогу до Федерального міністерства оборони Німеччини, в яких Київ попросив у Берліна танки “Леопард-2”, самохідні гаубиці “2000” та зенітно-ракетні комплекси “Іріс-Т”. Проте федеральний уряд проігнорував усі ці листи.

Нагадаємо, канцлера Німеччини Олафа Шольца звинувачують у надмірній нерішучості щодо передачі Україні важкого озброєння для протистояння російської армії. Політики не виключають, що затягування за допомогою української заявки може призвести до його відставки.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у ЗС Німеччини знайшли причину, чому відмовилися надати Україні важке озброєння. Заступник генерального інспектора Бундесвера Маркус Лаубенталь висловив переконання, що така зброя потрібна самим німецьким військовим.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що НАТО не втручатиметься у війну, яку Росія розв’язала проти України. Проте офіційний Київ може розраховувати на допомогу Німеччині, зокрема щодо постачання зброї. За його словами, німецький уряд співпрацює з промисловістю, щоб надалі забезпечувати постачання зброї.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Танковий блеф канцлера”: у Німеччині викреслили все важке озброєння зі списку військової допомоги Україні – Bild