facebook

Потрапила під санкції слідом за чоловіком: що відомо про дружину Сергія Лаврова – Марію

Під санкції Великої Британії проти РФ потрапила дружина міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова – Марія. Хто вона і що про неї відомо?

Марія Олександрівна Лаврова за освітою – філологиня, викладачка російської мови та літератури. Проте за фахом ніколи не працювала.

Особисте життя очільника російського МЗС так само, як і особисте життя “фюрера” Путіна, тримається під сімома замками. Але дещо про дружину Сергія Лаврова та про їхнє сімейне життя відомо.

Сергій та Марія познайомилися у студентські роки. Він навчався на третьому курсі Московського державного інституту міжнародних відносин, а вона у педагогічному. Високий, дотепний, та ще й вірші писав, – кажуть, таким Сергій Лавров був у юності. Марія закохалася з першого погляду. Весілля зіграли ще студентами. 1972 року, коли майбутній міністр тільки-но закінчив інститут, у Лаврова відбулося перше відрядження до Шрі-Ланки. Як і слід відданій дружині, Марія вирушила слідом за чоловіком.

1981 року Сергій Лавров отримав призначення на посаду першого секретаря постійного представника СРСР при штаб-квартирі ООН, і дружина знову вирушила за ним, та тепер уже до Нью-Йорка. А 1982 року у подружжя в Нью-Йорку народилася єдина донька Катерина. І мати весь час віддавала їй, ростила, виховувала, прищеплювала любов до російської мови та літератури, щоб чадо знало, звідки воно родом, і навіть не думало про життя у США. Коли дитина підросла і з’явилося більше часу, Марія Лаврова влаштувалася на роботу до бібліотеки при Представництві, де працювала до 1988 року, до повернення родини до Москви.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Сім’я повернулася вже до іншої Москви. Радянський Союз незабаром розпався, а Сергій Лавров з великим дипломатичним досвідом за плечима почав стрімко робити кар’єру і 2004 року очолив МЗС Росії.

Дружина дипломата Марія Лаврова знову була не при справах, але знайшла, чим зайнятися. Жінка організувала спеціальний “Клуб дружин дипломатів”, на зустрічах якого ділилася з іншими жінками своїм цінним досвідом, який здобула за 17 років перебування за кордоном РФ. А ось педагогом Марія так ніколи й не працювала.

Про те, як склалася доля єдиної доньки Сергія та Марії – Катерини Лаврової, ми розповідали тут.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Потрапила під санкції слідом за чоловіком: що відомо про дружину Сергія Лаврова – Марію