facebook

Водіїв старше 65 років вже готові “списати”: з 2024 року набудуть чинності серйозні правила

Стало відомо про зміни, які стосуватимуться літніх водіїв


З січня 2024 р. набувають чинності нові норми Європейського Союзу, які передбачають “психологічне обстеження” для водіїв, які досягли 65-річного віку та бажають продовжити термін посвідчення водія.

Уряд дедалі більше запроваджує нові норми та збільшує розміри штрафів за поширені порушення. Про це повідомляє inPoland.

Введення нових вимог проти літніх водіїв працює виключно задля підвищення безпеки на дорогах. Все це відбувається в рамках проекту Vision Zero, який має на меті зниження кількості ДТП та смертей. Тому для водіїв після 65 років будуть проводитися так звані “психологічні тести”, щоб виявити всілякі проблеми… наприклад, з концентрацією або загалом оцінку психологічного стану людини.

У разі негативного результату водії не зможуть керувати транспортними засобами.

У Європейському Союзі крім цього розглядається ідея запровадження курсів підвищення кваліфікації для водіїв віком від 70 років. А ще на другий план не відводиться ідея видавати посвідчення водія для літніх громадян на більш короткий термін. Наприклад, п’ять років.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Більше того, є і “перебори” в цій ситуації, бо деякі фахівці вважають, що водіям старше 75 років взагалі потрібно щорічно проходити медичне обстеження.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Водіїв старше 65 років вже готові “списати”: з 2024 року набудуть чинності серйозні правила