facebook

Команда Зеленського готує новий удар для українських водіїв: ціни злетять в 10 разів

З 2020 року в Україні водіїв очікує неприємний сюрприз.

Вартість іспиту з водіння на отримання водійських прав може вирости майже в 10 разів, повідомив обраний народним депутатом від Слуги народу начальник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій, передає Обозреватель

“Наприклад, здача іспиту (з водіння, – ред.) зараз – 26 грн. Але авто, яке ми даємо, паливо, яким воно заправляється – це не може коштувати 26 грн. Ну спробуйте за ці гроші замовити таксі і проїхати по місту 5 км “, – пояснив він.

Криклій підкреслив, що ціна може зрости до 150 або 200 гривень і пояснив, що зараз сервісні центри утримуються за рахунок державного бюджету. А повна вартість адміністративних послуг йде в місцевий бюджет.

“Тобто чим більше ми надаємо послуг – тим більше заробляє місто. А сам державний орган нічого з цього не отримує”, – пояснив Криклій.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також він зазначив несправедливу соціальну ситуацію. На його думку, держава утримує сервісні центри, фінансує їх, а більш заможні люди реєструють авто майже безкоштовно.

Криклій заявив, що відповідний законопроект був зареєстрований у Верховній Раді, хоча в комітеті поки не розглядалося.

“Вартість, швидше за все, буде рости вже з початку наступного року. Але ще раз скажу: це не зростання вартості в класичному сенсі. Це можливість відмовитися і зменшити необхідність державного бюджету дотувати сервісний центр. Для розуміння, Київ у нас щорічно отримує понад 40 млн гривень на рік від адміністративних послуг. 40 млн – це могли б бути гроші, за які містяться сервісні центри “, – додав Криклій.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Команда Зеленського готує новий удар для українських водіїв: ціни злетять в 10 разів