facebook

Рейтинг безпечності країн світу: Україна покращила свої позиції

Україна покращила свої позиції у рейтингу безпечності країн світу

Україна посіла 152 місце у рейтингу рівня безпечності серед 163 країн світу. Рейтинг Global Peace Index 2018 був складений організацією Institute for Economics and Peace. Вказаний рейтинг публікується 12-й рік поспіль. Фахівці проаналізували 163 незалежних держави відповідно до рівня спокою на цих територіях. Всього країни були поділені за п’ятьма рівнями безпечності: дуже високий, високий, середній, низький, дуже низький.

У звіті зазначається, що рейтинг охоплює 99,7% населення країн світу і заснований на 23 якісних і кількісних показниках з авторитетних джерел. Для складання рейтингу були проаналізовані три складові: рівень соціальної безпеки, масштаби внутрішніх і міжнародних конфліктів, а також ступінь мілітаризації суспільства. Крім того, фахівцями були вивчені такі фактори у країнах, як рівень кримінальності, кількість терактів, імпорт і експорт зброї, корумпованість, кількість ув’язнених, а також кількість вбивств.

Україна у рейтингу на 152 місці. Водночас з 2017 року країна піднялась на дві позиції, покинувши десятку найнебезпечніших. Рівень миру в Україні – “дуже низький”, що є найгірший показник. Росія потрапила у десятку найнебезпечніших країн світу, втративши порівняно із 2017 роком три позиції: відтак серед 163 країн світу Росія посіла 154 місце.

У трійку найбезпечніших країн увійшли Ісландія, Нова Зеландія та Австрія. Найнебезпечнішою країною організація назвала Сирію, яка посіла 163 місце.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, як передавала Politeka, рейтинг президента Росії Володимира Путіна різко впав до рівня 2013 року. Він знизився з 62% до 54% за період з 10 по 17 червня, йдеться в результатах опитування Фонду «Громадська думка».

Рейтинг Путіна визначають за відповіддю на запитання: «Уявіть собі, що в наступну неділю знову відбудуться вибори президента РФ. Скажіть, будь ласка, як, за кого з кандидатів ви б проголосували? «. Зараз він найнижчий з 2013 року.

Рівень схвалення діяльності Путіна також впав. 10 червня він становив 77%, а 17-го — 72%. Показник визначають з допомогою відповіді на питання «Ви, в цілому, схвалюєте чи не схвалюєте діяльність президента?» Опитування провів Всеросійський центр вивчення громадської думки. На зниження рейтингу влади вплинуло зростання цін на бензин, вважає керівник практики політичного аналізу і консультування ВЦВГД Михайло Мамонов.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Рейтинг безпечності країн світу: Україна покращила свої позиції