facebook

6 речей, на яких не можна економити

Бажання заощадити веде нас на блошині ринки і сайти, де продаються б/у вироби. У деяких випадках нас далі чекає розчарування. А все тому, що є речі, які не можна купувати на барахолках. Щоб не платити двічі і не ризикувати життям, краще не економити. Купіть ці 6 товарів новими.

Шолом

Велосипедні та мотоциклетні шоломи виготовляються приблизно однаково — піна покривається невеликим шаром тонкого пластику. Після аварії вона може дати тріщину. Тому при наступному ударі ваша голова не буде надійно захищена.

На жаль, складно перевірити, чи використовувався шолом. Навіть якщо він добре виглядає зовні, ви сильно ризикуєте.

Автомобільні шини

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На вид нові автомобільні шини також можуть бути небезпечними. Ніхто не гарантує, що вони зберігалися в належних умовах. Також перевірити, де і як вони використовувалися, не можна. Спочатку на них може бути комфортно їздити.

Але потім правда розкриється в самий невідповідний момент. До їх пошкодження можуть призвести різні умови: надмірне навантаження або швидкість. Ви ж не збираєтеся їздити на машині тільки по рівній дорозі і дуже повільно? Якщо ні, то купіть нові шини. Подбайте про себе і свою сім’ю.

Дитяче автокрісло

За аналогією з подушками безпеки дитяче автокрісло після аварії повинно бути замінено. Його міцність досить обмежена, і вона може бути вичерпана після зіткнення. Таке крісло навряд чи витримає наступні навантаження.

Купуючи крісло, ви не можете бути впевнені, що автомобіль, в якому воно знаходилося, не було в аварії. Також найчастіше інструкція щодо його безпечного використання рідко додається.

Матрац

Сучасні матраци використовуються в чохлах, які легко зняти і випрати. Але не варто забувати про самий виріб. На ньому можуть бути не тільки пил, сліди сечі, крові, поту і відмерлі частинки шкіри попереднього власника. У матраці можуть проживати ще й організми, наприклад, клопи.

Тому, якщо ви придбали б/у, матрац, здайте його в хімчистку. Ви ж не знаєте, чим хворіли люди, які на ньому спали.

Термін придатності матрацу — 10 років. По виду складно сказати, скільки він вже експлуатувався. Так що купуйте новий і не економте на своєму сні і здоров’я.

Пилосос

Купуючи б/у пилосос, ви будете задовольнятися тим, як він гуде і погано збирає пил. З плином часу ці показники тільки погіршуватися: потужність падає, звук підвищується. Єдиний спосіб перевірити, як він повинен працювати, — це піти в магазин і попросити показати такий же новий. У вас є на це час?

Купуючи пилосос у незнайомців, ви не будете знати, в яких приміщеннях ним прибирали. Можливо, хтось збирав ним ртуть з розбитого градусника.

Взуття

Якщо одяг ще можна почистити, то з взуттям набагато складніше. Воно зношується швидко, і на ньому, швидше за все, будуть видні заломи. Також воно сформовано під ногу першого власника. «Перевчити» його складно. Не факт, що в такому взутті вам буде комфортно ходити.

Звичайно, є речі, які можна купити і використовувати повторно: деяка техніка, транспортні засоби та одяг. Але ці 6 речей варто купувати новими, якщо ви дбаєте про себе!

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

6 речей, на яких не можна економити