facebook

Крадене українське зерно Росія вивозить до Сирії: американська компанія показала супутникове фото злочину окупантів

Тисячі тонн зерна, крадені Росією з тимчасово окупованих північних регіонів України, везуть до Сирії. Про це свідчать супутникові фото американської компанії Maxar Technologies.

Російське торгове судно “Матрос Позиніч”, навантажене краденим українським зерном, зараз стоїть в сирійському порту Латакії.

Про це повідомляє CNN з посиланням на супутникові фотограції, зроблені Maxar Technologies.

Зазначається, 27 квітня корабель поставив якір біля берегів Криму та вимкнув транспондер. Наступного дня, судячи з із супутникових знімків, його бачили в порту Севастополя, головного порту Криму. З Севастополя, згідно з супутниковими знімками та даними стеження, “Матрос Позиніч” пройшов протокою Босфор і доплив до єгипетського порту Олександрія. За словами українських чиновників, у нього було завантажено майже 30 тис. тонн української пшениці. Єгипет був попереджений, що зерно вкрадено, і відправка була відхилена.

Тоді судно попрямувало до ліванської столиці Бейрута, там йому тоже відмовили. 5 травня корабель знову вимкнув транспондер. Супутникові знімки показують, що він попрямував до сирійського порту Латакії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Крадене українське зерно Росія вивозить до Сирії: американська компанія показала супутникове фото злочину окупантів