facebook

“Стоїмо. Якщо потрібно, вмираємо”: Арестович розповів, чому Зеленський залишився в Києві після нападу РФ

Радник голови Офісу президента України Олексій Арестович розповів, чому президент України Володимир Зеленський не сів на американський літак і не залишив Україну, коли РФ повномасштабно напала на державу.

У перший день повномасштабного нападу Росії на Україну, 24 лютого, коли почалися перші перестрілки диверсантів, охорона запропонувала президенту Володимиру Зеленському подумати про шляхи евакуації, але він відмовився, заявивши, що залишиться в Києві.

Про це радник голови Офісу президента України Олексій Арестович розповів у розмові із ведучою 1+1 Наталією Мосейчук.

“Коли почалися перші перестрілки диверсантів, охорона запропонувала президенту подумати про шляхи евакуації. Він відмовляється. Каже, що залишиться. Всім принесли бронежилети. Доповідають: бій, обстріл, на Оболонь зайшли, на проспект Перемоги зайшли… Служба охорони президента працює. Виходять західні партнери і пропонують перейти в інше укриття, але президент відмовився”, – сказав Арестович.

На запитання, чи уявляв собі радник битву за кожний кабінет Офісу президента, Арестович відповів, що протягом двох діб думав, що всі загинуть.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Я просто знав реальну обстановку. На 98% я був впевнений, що цього разу не врятуємося. Я ще ставив собі питання: а куди ж піде світова історія після того, як ми тут всі поляжемо. Люди, які розуміються у військових питаннях, кажуть, що “пане президент, особистий героїзм – добре, але…” На що президент каже: ні, я не поїду. Знов телефонують західні партнери і кажуть, що вони допоможуть евакуювати його у місце, де можна буде очолювати протистояння. Він знов відмовився. Він сказав: “Стоїмо. Якщо потрібно, вмираємо”. Це відбулося, коли всі, хто розуміється у військових питаннях, були впевнені, що ми живими не залишимося”, – розповів Арестович.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Стоїмо. Якщо потрібно, вмираємо”: Арестович розповів, чому Зеленський залишився в Києві після нападу РФ