facebook

“Хвіст” Путіна: чому сенатор Ренд Пол блокує виділення Україні 40 мільярдів доларів

Декілька днів тому сенатор-республіканець Ренд Пол заблокував ухвалення законопроєкту про допомогу Україні на суму близько 40 мільярдів доларів. І хоча мова йде не про повне блокування, а лише відтермінування, ситуація все одно заслуговує на увагу з огляду на російський слід у цій історії.

Офіційно Пол наполягає на призначенні спеціального генерального інспектора для нагляду за тим, як витрачається військова допомога Україні. Мовляв, виділення такої суми може зашкодити економі США, ба більше призвести до її загибелі. При цьому члени обох партій загалом згодні з цією ідеєю, але внесення змін до законопроєкту на нинішньому етапі потребуватиме певного часу та уповільнить надання допомоги.

Тож чи дійсно Пол так піклується про економіку США для якої 40 мільярдів є фактично каплею в морі чи мова тут якраз не про американські гроші, а про російські, які для Пола не смердять?

Для тих, хто слідкує за американською політикою дії Пола не стали сюрпризом, адже він давно має статус проросійського політика, а ще я фанатом Трампа. Зокрема, у 2017 році Пол заблокував законопроект про вступ Чорногорії до НАТО, тим само підігруючи Путіну, який прагнув провести державний переворот в цій країні. Тоді сенатор Джон Маккейн прямо звинуватив Пола й роботі на Путіна. А у 2022 році Пол виступив проти санкцій щодо “Північного потоку-2”. Як бачимо, Пол прикриваючись занепокоєнням про економіку США абсолютно прямо і не прикрито грає на користь Путіна. В цій частині дуже смішно лунають його заяви в ході суперечок про надання Україні 40 мільярдів допомоги, коли він заявляє, що буцімто він присягав на вірність США, а не іншій країні, ну напевно просто не Україні чи США, а росії.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ще пару слів про діяльність цьогоення має сенатора. Так, він активно виступав проти носіння масок та введення локдауна під час пандемії коронавірусу. Також він активно критикував Зеленського та дії РНБО щодо блокування проросійських каналів медведчука “112 Україна”, “Zik” та “NewsOne”, хоча на практиці саме це рішення вибило козирі у росії щодо впливу на українців як на передодні, так і під час повномасштабного вторгнення. І це наразі має бути очевидно всім. Крім того, під час виступу в конгресі Ентоні Блінкена Пол ставив багато запитань і говорив про те, що США не захотіли зрозуміти росію й почути її перестороги щодо розширення НАТО, і мовляв, якби США дали чіткий сигнал, що Україна не стане членом НАТО, то і сьогоднішнього вторгнення не було б. Позиція вкрай примітивна й відірвана від реальності, ну але наче з вуст сенатора вона мала б бути вагомішою… Напевно таким був розрахунок путіна, який підгодовує маргінала й популіста Пола. Прикметно, що заяви Пола активно тиражуються на ефірах російських каналів.

Ну і ще декілька цікавинок про родину Полів. Батько Ренда – Рон Пол, свого часу заснував інститут свого імені – Ron Paul Institute for Peace and Prosperity, який активно просуває як проросійські, так і антиукраїнські наративи. Ну і вишенька на торті, щоб все розставити на свої місця: Пол молодший у 2018 році їздив до Москви, навіть возив звідти конфіденційні листи для Трампа й хотів стати медіатором у врегулюванні “українського питання”. Ну і тут було б доречно навести ще одну цитату: “от така @уйня, малята”.

 

Питання про те чи є Пол “агентом Кремля” напевно риторичне, але ви здивуєтесь, що опцію “корисного ідіота” також ніхто не скасовував.

Щодо самого рішення про виділення 40 мільярдів, то у Пола з путіним нічого не вийде. Кінцеве рішення буде ухвалене наступного тижня, навіть якщо й доведеться вводити посаду інспектора. Але насправді сенсу в такій посаді немає, адже контроль та перевірка витрачання як матеріальної, так і військової допомоги здійснюється США дуже ретельно і якихось лазівок для зловживань там просто немає й бути не може. Усі пасажі про розкрадання – це виключно продукт роспропаганди.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Хвіст” Путіна: чому сенатор Ренд Пол блокує виділення Україні 40 мільярдів доларів