facebook

Буданов спрогнозував, скільки триватиме активна фаза війни в Україні та що буде далі

Буданов спрогнозував, скільки триватиме активна фаза війни в Україні та що буде далі

До кінця 2022 року активна фаза бойових дій в Україні зведеться майже до нуля. Це стане можливим завдяки переламу на фронті, який почнеться у серпні.

Про це заявив очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв’ю “УП”. За його словами, перелам настане тоді, коли важке озброєння, якого зараз бракує, опиниться на лінії зіткнення.

До серпня кількість озброєння, яке постачається в Україну, набуде вже, скажімо так, значимої кількості“, – заявив Буданов.

Він пояснив, що в процесі постачання озброєння від західних партнерів в Україну, є кілька етапів. За словами очільника ГУР, йдеться про надходження озброєння в країну і його опанування.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“І тільки на третьому етапі – початок його використання. Це все займає певний проміжок часу”, – наголосив він.

У зв’язку із цим Буданов впевнений, що, “на жаль, до серпня озброєння, яке необхідне військам, у значущій кількості не буде“.

“Із серпня це все вже буде у військових частинах і активно почне використовуватися у бойових діях. Саме тому почнеться переламний момент“, – сказав він, зазначивши, що зараз Україні “катастрофічно не вистачає важкого озброєння”.

Він також пояснив, що активна фаза не означатиме повного завершення війни.

“Активна фаза – це активне ведення бойових дій. Це баталії приблизно того рівня, що відбуваються зараз, коли з рук в руки переходять цілі населені пункти. Оця активна фаза має значно скоротитися до кінця року. Вона зведеться майже до нуля”, – наголосив Буданов.

Він також пояснив, що війна триватиме доти, доки Україна не вийде на свої адміністративні кордони.

“Цим закінчиться наша війна. Інші деталі зараз не на часі”, – зазначив начальник ГУР.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше Буданов пояснив, яка саме зброя потрібна Україні для контрнаступу. Він наголосив, що РФ проти України вже використала всю можливу зброю, окрім ядерної.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Буданов спрогнозував, скільки триватиме активна фаза війни в Україні та що буде далі