Може стати відмінним доповненням до м ‘яса.
В якості томатів краще використовувати помідори черрі. По-перше, вони відмінно переносять обжарку з причини своєї щільності, по-друге, взимку в наших краях лише у помідорів чері дійсно томатний смак.
Інгредієнти:
- Помідори 400 гр
- Суміш салатного листя 75 гр
- Часник 1 зубчик
- Натуральний йогурт 200 мл
- Оливкова олія 55 мл
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Приготування:
1. Помідори середнього розміру нарізати кільцями товщиною близько сантиметра. Розігріти сковороду, налити трохи оливкової олії і обсмажити скибочки томатів до появи скоринки, а потім зняти з вогню.
2. Змішати натуральний йогурт з 50 мл оливкової олії. Зубчик часнику розчавити ножем, розібрати на волокна і дрібно нарізати. Додати нарізаний часник до йогурту з олією, посолити і поперчити за смаком.
3. Заправити приготованим соусом суміш салатних листків, прикрасити кільцями обсмажених томатів і подавати, коли вони трохи охолонуть — або ще гарячими, це вже справа смаку.