Про це пишуть на сайті NDTV.
Вчені провели дослідження і визначили, що найкращим помічником у схудненні є суп. Ця страва особливо корисна тим, хто страждає ожирінням.
Через постійне споживання насичених жирами продуктів, зокрема, вершкового масла, сиру та м’яса, виникає “замок” у мозку, через який людина не може змінити своє щоденне меню.
На думку вчених, суп може змінювати мозок людини так, що вона починає прагнути до здорового харчування.
Також супи дозволяють формувати пристрасть до смаку умамі – це японське слово, воно виражає специфічний присмак високобілкових речовин. Сюди також відносять чотири інших смаки: солодкий, солений, гіркий і кислий.
Ключовий компонент умамі – глутамат. Це харчова добавка, яка посилює смакові відчуття. Її можна виявити майже у всіх продуктах харчування. Особливо багато глутамату в білковій їжі, до прикладу, в молочних виробах, рибі і м’ясі.
“В багатьох культурах прийнято вживати бульйони перед прийомом їжі, – говорять автори дослідження. Людям, яким загрожує ожиріння, варто їсти супи зі смаком умамі. Згодом вони допомагають формувати правильне відношення до їжі”, – розповіли вчені.