facebook

Конфлікт у Нагірному Карабаху: яка роль Туреччини та чи введе Ердоган війська

Туреччина є доволі потужною мілітарною державою, здатною виробляти різноманітне озброєння.

Від початку Карабахського конфлікту Туреччина повністю підтримувала Азербайджан. Крім того, Анкара здавна ворогує з противником Баку – Вірменією. Зокрема, у країни напружені відносини через геноцид вірмен, вчинений в Османській імперії 1915 року. Анкара категорично заперечує факт геноциду.

Проте, поки Анкара не готова відкрито ввести свої війська до регіону. Про це в ексклюзивному коментарі для ТСН.ua розповів віськовий експерт Петро Черник.

“Я не думаю, що турецькі солдати візьмуть участь у прямому зіткненні, але Азербайджан “буде накачуватися” турецькими безпілотними системами. “Байрактар” зарекомендував себе, як один із найкращих безпілотників середнього класу. Він може нести до чотирьох керованих ракет чи самонавідних бомб”, – зазначає експерт.

За його словами, Туреччина сама по собі є доволі потужною мілітарною державою, яка може виробляти такі винищувачі, як С-16. Крім того, у Туреччини є ціле сімейство власних підводних човнів і ціла низка озброєнь зі стрілецькою зброєю включно.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Немає сумнівів, що Азербайджан буде насичуватися турецькою зброєю, і не тільки зброєю, але й всім необхідним воєнним обладнанням, і навіть грошима. Я вже не кажу про такі банальні речі, як медикаменти, бронежилети, каски, системи зв’язку і тому подібне”, – каже Черник.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Конфлікт у Нагірному Карабаху: яка роль Туреччини та чи введе Ердоган війська