facebook

Розслаблятися ще зарано: у ЗСУ розкрили подробиці наступу на Херсонщині

Розслаблятися ще зарано: у ЗСУ розкрили подробиці наступу на Херсонщині

Підготовка до контрнаступу ЗСУ полягала у встановленні вогневого контролю, знищенні техніки окупантів та їх виснаженні. Завдяки цим діям українська армія пішла у наступ одразу в кількох напрямках.

Про це керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк розповіла на брифінгу 29 серпня.

“Виснаживши ворога, ми вже маємо сили та можливості розпочати наступальні дії на кількох напрямках, що відповідно зараз і відбувається”, – сказала вона.

За словами спікера, на деяких дільницях українським бійцям вдалося прорвати перший рубіж ворожої оборони, а бойовики “ДНР”, які там знаходилися, кинулися тікати зі своїх позицій. Водночас Гуменюк закликала набратися терпіння і наголосила, що військова операція потребує тиші.
“Потрібно усвідомлювати, що будь-які дії, навіть якщо вони надихають, повинні мати логічне завершення, тільки тоді вони будуть результативними. Тому новина є, вона всіх надихає, далі потрібно набратися терпіння”, – сказала вона.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Чиновниця зауважила, що окупанти мають досить потужні сили на правобережній Херсонщині, оскільки вони збирали їх там тривалий час. Проте ЗСУ успішно знищують ворожі склади з боєприпасами, командні, командно-наглядові пункти, а також системи ППО та зброю. Так, за останній тиждень було знищено понад 10 складів із боєприпасами.

“Це, безумовно, послабило ворога, але ми не плекаємо порожніх надій, розуміючи, що ворог досі досить сильний. І навіть те, що вони мають моральну дестабілізацію у своїх військах, може бути використане нами на нашу користь, але розслаблятися ще рано”, – сказала Гуменюк.

Також вона нагадала, що ЗСУ не знищують об’єктів інфраструктури та бережуть своїх громадян. Водночас військове керівництво закликає українців евакуюватися звідти, де можуть бути активні бойові дії, або перечекати небезпечний час в укритті.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Розслаблятися ще зарано: у ЗСУ розкрили подробиці наступу на Херсонщині