facebook

Вихователів дитсадків та тренерів можуть звільнити від мобілізації — проект

Вихователів дитсадків та тренерів звільнять від мобілізації — проект

Навіть у мирний час у багатьох дошкільних та спортивних закладах були проблеми із кадрами. Ця проблема лише загострилась, коли велика частина українців була змушена виїхати за кордон в якості біженців.

Аби не ставити під загрозу функціонування цих закладів, нардепи запропонували проект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення стабільної роботи закладів фізичної культури і спорту та дошкільних навчальних закладів в умовах воєнного стану» (№7226), повідомляє «Закон і Бізнес».

Він передбачає, що відстрочку від мобілізації отримають педагогічні працівники дошкільних навчальних закладів, тренери (тренери-викладачі) закладів фізичної культури і спорту державної, або комунальної форми власності. Єдина умова — навантаження за основним місцем роботи має становити не менше 0,75 ставки.

Автори проекту вважають, що такі працівники виконують важливі соціальні функції, зокрема, з оздоровлення та

позитивного виховання підростаючого покоління.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також в закон «Про військовий обов’язок та військову службу» додається додаткова підстава звільнення з військової служби. Вона дозволить військовослужбовцям подати заяву про демобілізацію якщо вони належать до категорії громадян, які відповідно до ст.23 закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» не підлягають призову, та повернутися до попередньої діяльності.

Закон і Бізнес

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вихователів дитсадків та тренерів можуть звільнити від мобілізації — проект