facebook

Як зробити борщ яскраво-червоним: хитрощі шеф-кухаря для господинь

Як зробити борщ яскраво-червоним: хитрощі шеф-кухаря для господинь

Що потрібно зробити, щоб буряк в борщі не втратив колір, і як зберегти привабливий відтінок страви – дізнайтеся в матеріалі УНІАН.

Борщ – одна з улюблених перших страв для українців, адже його звабливий аромат і червоний колір не можуть залишити байдужими навіть найдосвідченіших гурманів. УНІАН розповість, чому борщ не червоний і як виправити це прикре непорозуміння.

Раніше ми говорили про те, які незвичайні рецепти борщу зустрічаються в кулінарних книгах.

Що робить борщ червоним – нюанси і секрети
Досвідчені кулінари кажуть, що багато в чому колір борщу залежить від буряка і часу його закладки в блюдо. Найкраще купувати в магазині салатний буряк (він темно-бордового відтінку), а додавати в середині процесу. При цьому, після того, як виклали буряк в каструлю, варити борщ потрібно не менше 10-15 хвилин, тоді він встигне дати потрібний колір.
Також можна скористатися і іншими методами:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

додати томатну пасту в сковороду разом з буряком, пасерувати з цибулею і морквою, потім викладати в борщ;
скропити буряк перед обжаркой винним або яблучним оцтом;
на початку пасерування посипати овочі 1 ч.л лимонної кислоти.
Лайфхак від наших бабусь – під час обсмажування буряка краще посипати його 1 ст.л цукру. Ця хитрість допоможе розкрити тонкий аромат і колір буряка, але закладати його в борщ доведеться в кінці, інакше він пофарбує інші овочі.

Як зробити, щоб буряк не втратив колір в борщі – інструкція
Далеко не всі господині роблять пассеровку і обсмажують овочі перед додаванням в каструлю. Для них ми підготували кілька способів, як зберегти колір борщу без обсмажування:

дістати з бульйону м’ясо і опустити туди цілий буряк з іншими овочами – продовжувати так варити суп 10-15 хвилин, потім дістати буряк і в кінці натерти його в борщ;
відварити овоч в шкірці, а потім натерти, покласти в уже приготований борщ і після цього варити ще пару хвилин;
сирий буряк натерти на тертці, залити водою в металевій мисці і викласти в борщ за 5 хвилин до готовності, а потім кілька хвилин проварити блюдо.
За допомогою одного з цих способів вам точно вдасться домогтися червоного кольору борщу і зберегти його надовго. Навіть якщо у вас не вийде з першого разу – спробуйте знову або виберіть інший метод, щоб знайти свій ідеальний рецепт традиційної української страви.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

загрузка...
Як зробити борщ яскраво-червоним: хитрощі шеф-кухаря для господинь