facebook

6 млрд гривень на допомогу. Кабмін виділив кошти безробітним і роботодавцям

На виплату допомоги по безробіттю в уряді виділили понад 1,2 млрд гривень.

Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні виділив 6 млрд грн Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та затвердив порядок їх використання. Про це повідомляє Урядовий портал.

«Прийнята постанова, якою виділено 6 млрд грн, дозволить вирішити дві наші ключові цілі. Перша – це забезпечити реальну допомогу тим людям, які зараз, на жаль, вже втратили роботу. А друга – допомогти роботодавцям з виплатою зарплат їхнім працівникам і тим самим запобігати звільненням, зберегти робочі місця», – зазначив міністр економіки Ігор Петрашко.

З виділених урядом коштів на допомогу з безробіття витратять 1,277 млрд грн. Кошти підуть на:

підвищення мінімального розміру допомоги по безробіттю з 650 грн. до 1000 гривень;
допомога звільненим за власним бажанням з 1 дня, а не як було раніше з 91 дня
виплата допомоги безробітним з 1 дня реєстрації, а не з 7 як було раніше
На допомоги по частковому безробіттю Кабмін виділив 4,723 млрд грн. Кошти спрямують на виплати суб’єктам малого та середнього підприємництва на період карантину для покриття витрат на зарплату робітникам, яким було скорочено робочий час.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, Уряд ухвалив рішення про реалізацію експериментального проєкту по реєстрації та призначенням виплати допомоги по безробіттю через портал Дія. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 24 квітня і опубліковано на урядовому порталі 25 квітня.

Нагадаємо, що за даними Торгово-промислової палати, за час карантину, кількість безробітних в Україні зросла на 1,3 млн осіб

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

6 млрд гривень на допомогу. Кабмін виділив кошти безробітним і роботодавцям