facebook

В Україні можуть почати випускати в’язнів з тюрем – близько 900 людей

Кому епідемія коронавіруса Covid-19 може принести щастя? Виявилося, що близько 900 злочинців, які сидять в українських тюрмах, можуть опинитися на волі, щоб не допустити ризику поширення інфекції всередині виправних установ. Про це написав міністр юстиції Денис Малюська на своїй сторінці.

Малюська уточнює, що підтримує амністію для тих ув’язнених, які не несуть небезпеки для суспільства.
“Окремі країни дійсно пішли шляхом звільнення великої кількості укладених під час епідемії. З різних мотивів. Хтось не зміг їх утримати в місцях позбавлення волі, хтось вважав, що це зменшить кількість заражень вірусом.

Співробітник Львівського слідчого ізолятора, 17 травня 2018 р. Фото УНІАН

Позиція Мін’юсту – ми підтримуємо ідею звільнення засуджених, проте не масового, а в обмеженому і обґрунтованому кількості. Мова повинна йти тільки про тих, хто не являє небезпеку для суспільства”, – йдеться в повідомленні.

Він пояснив, що проти масового звільнення, адже цей крок, не тільки не зменшить кількість хворих, але збільшить їх, а також істотно погіршить криміногенну ситуацію”.

“Тому ми підтримуємо продумані заходи – законопроект про амністію Ігоря Фріса який вивільнить близько дев’ятисот засуджених, і ініціюємо зміни в законодавство, які дозволять суттєво зменшити кількість нових людей, які спрямовуються в сізо або установи відбування покарань”, – додав міністр.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні можуть почати випускати в’язнів з тюрем – близько 900 людей