facebook

Арестович розповів, навіщо Макрон і Шольц продовжують говорити з Путіним

У вересні лідери Франції та Німеччини знову телефонували російському диктатору Володимиру Путіну, щоб той вивів свої війська з території України та припинив війну.

Водночас, на думку радника Офісу президента Олексія Арестовича, підтримуючи дипломатичні переговори з Путіним, західні політики намагаються допомогти політично.

Про це радник ОП повідомив у розмові з російським правозахисником, опозиціонером Марком Фейгіним.

“Це чергова спроба намалювати перспективну дорогу, допомогти політично… Німці та французи повторювали: “Давайте по-іншому” (під час переговорів у “нормандському форматі” – ред.). Те, що вони зараз заговорили по-іншому, не може не тішити. Вони все більше зачіплюються за реальність”, – розповів він.

Нагадаємо, 11 вересня президент Росії Володимир Путін та президент Франції Емманюель Макрон провели телефонні переговори, під час яких останній закликав РФ до мирних перемовин з Україною. Макрон засудив продовження ведення бойових дій російськими військовими і закликав Путіна до відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Пізніше, 13 вересня, з очільником Кремля провів телефонну розмову канцлер Німеччини Олаф Шольц. Перемовини тривали півтори години. Головна тема – ситуація в Україні та її наслідки.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Арестович розповів, навіщо Макрон і Шольц продовжують говорити з Путіним