facebook

“Два пункти”: у РНБО розповіли про мирні переговори з Росією. Що обговорюватимуть

Днями речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Росія готова повернутися до дипломатичного завершення війни в Україні, проте на нових умовах. Про які ультиматуми йдеться цього разу, не уточнюється, але, ймовірно, йдеться про визнання Києвом псевдореферендумів, які країна-окупант проводить на захоплених територіях України.

Україна не проти провести переговори із країною-агресором РФ. Але предметом цих розмов можуть стати лише два пункти – контрибуції та репарації, які Росія має виплатити нашій державі.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов у Twitter. При цьому він попередив, що чим довше РФ відтягує цей момент, тим більше їм доведеться платити.

“Україна ніколи не була проти переговорів з РФ… щодо контрибуцій та репарацій. Чим довше кремлівський режим відтягує ці переговори – тим гірші умови та великі суми”, – наголосив він.

Також секретар РНБО зазначив, що “завдання щодо деокупації України та дефрагментації Росії будуть виконані в повному обсязі, згідно з планами та графіками”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Довідка. Контрибуція – це примусові платежі, які після завершення війни платить країнам-переможницям країна, яка зазнала поразки. Репарація – це повне чи часткове відшкодування державою, яке розпочало агресивну війну, збитків, які вона завдала іншій державі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Два пункти”: у РНБО розповіли про мирні переговори з Росією. Що обговорюватимуть