facebook

Із 1 листопада в Україні почне працювати електронний рецепт. Що потрібно знати та як ним користуватися

Наркотичні та психотропні препарати в Україні з листопада продаватимуть по електронному рецепту – це важливий крок у забезпеченні доступу до ліків пацієнтам, які потребують знеболення.

 

При цьому, тим закладам, які поки не працюють з ЕСОЗ, тимчасово дозволяється виписувати рецепти на паперових бланках до кінця року, поки триватиме перехідний період. Варто зазначити, що нововведення не стосується пільгових препаратів, які пацієнт отримує безкоштовно

Придбати наркотичні (психотропні) лікарські засоби за е-рецептом можна у тих аптеках, що мають відповідну ліцензію на відпуск наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та працюють в електронній системі охорони здоровʼя, а рецепт на придбання ліків дійсний протягом 10 днів з дня виписування.

Якщо пацієнт не може самостійно взяти рецепт на ліки, він може отримати е-рецепт дистанційно, звернувшись до свого лікуючого лікаря телефоном. Як і під час фізичного прийому, пацієнт отримає смс-повідомлення з номером рецепта та кодом його погашення для придбання ліків у аптеці.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Із 1 листопада в Україні почне працювати електронний рецепт. Що потрібно знати та як ним користуватися