facebook

Іран не визнає постачання дронів Росії і хоче говорити з Україною

Тегеран ніби-то хоче зняти “звинувачення” про постачання дронів РФ.

В Ірані заявляють, що постачання до агресорки Росії військового озброєння, зокрема і дронів-камікадзе “Shahed-136”, не відповідає дійсності. Мовляв, такі заяви “засновані на хибній інформації та упереджених припущеннях”.

Про це висловився представник МЗС Ірану Насер Канаані.

За його словами, “звинувачення – “частина політичної та цілеспрямованої медійної кампанії деяких країн проти Ісламської Республіки Іран”.

“У зв’язку з цим наша країна готова для діалогу та переговорів з Україною для зняття цих усіх звинувачень”, – заявив Насер Канаані.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Представник МЗС висловився про те, що, мовляв, Тегеран “виступав проти продовження війни” та “прагнув врегулювати розбіжності мирним шляхом”. З його слів, Іран “зберігає нейтралітет щодо війни на території України”.

Військова допомога Ірану агресорці Росії
Безпілотники іранського виробництва “Shahed-136” масово атакують українські міста. Росія отримала 1700 дронів та замовила нові партії, інформують в ГУР. Втім, Тегеран це заперечує. У Кремлі також брешуть, мовляв, не мають інформації про купівлю іранських безпілотників.

Тим часом дрони росіяни запускають з тимчасово окупованих територій України. Допомагають їм у цьому члени Корпусу вартових ісламської революції, інформують в ISW. Аналітики наголошують, що іранські військові навчають їх користуватися “шахідами”.

Щобільше – видання Reuters пише, Іран надасть Росії ракети класу “земля-земля”. Угоду уклали ще 6 жовтня. Саме на цьому тлі МЗС України ініціювало розірвання дипломатичних відносин з Іраном.

Очільник МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна готова передати кожній країні ЄС уламки дронів-камікадзе як доказ причетності Ірану до війни Крнемля.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Іран не визнає постачання дронів Росії і хоче говорити з Україною