facebook

Чи оголосить Путін військовий стан по всій РФ: відповідь російського опозиціонера

Президент країни-агресорки дуже боїться втратити владу.

Російський опозиціонер та правозахисник Марк Фейгін вважає, що кремлівський диктатор Путін потроху підбирається до оголошення воєнного стану на всій території РФ.

Про це він сказав у інтерв’ю ТСН.ua.

“Те, що зараз відбувається в Росії, всі ці процеси нагадує: не мобілізація повна, а часткова, не війна, а спецоперація, не введення військової поразки, а введення на частини території, де йдуть бойові дії та підвищення заходів безпеки на 9 регіонах самої Росії. Він до всього підбирається потроху. Він не робить все і відразу, а перевіряє, тестує, як до цього поставиться на внутрішньому контурі саме населення Росії, чи не буде обурення. У принципі, перекрити державні кордони можна і без введення військового стану, створити особливий режим. До речі, виїхати зараз велика проблема, треба подати довідки з військкомату, як мінімум чоловікам. Чоловікам виїхати велика проблема, не кажучи вже про багато категорій, які обмежені у можливості права виїзду та в’їзду”, – сказав він.

На думку опозиціонера, ситуація всередині Росії буде лише погіршуватися, а режим міцнішати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Режим посилюватиметься, це неминуче об’єктивно. Наскільки швидко йтиме цей процес – подивимося. Напевно, це з виборами меншою мірою пов’язане. Вони можуть розраховувати на зміну адміністрації в 2024 році в Америці, і сприяти цьому можуть різні процеси. Переможе Трамп чи ні, чи взагалі братиме участь ще відкрите питання, він лише висловив наміри”, – сказав він.

Фейгін також додав, що Путін цікавиться змінами у міжнародній спільноті, адже боїться, що це може виплинути на його владу в РФ.

“Виборів у Росії немає, Путін за них не переживає. Його цікавить міжнародна обстановка та її зміни. Але поки що вона не змінюється. Навіть із відходом одних правителів та приходом інших. Подивіться, що відбувається в Італії чи Британії. Ріші Сунак приходить і хіба це сильно змінює ситуацію для Путіна? Поки що це не очевидно. І навіть проміжні вибори нижньої палати Конгресу та частково сенату також. Шансів великих змін у політиці Заходу щодо Москви не дають. Він більше закладається на забезпечення власної безпеки на території Росії, щоб не виникло ситуації, коли все змінюється на гірше, щоб це не призвело до позбавлення його влади”, –вважає правозахисник.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чи оголосить Путін військовий стан по всій РФ: відповідь російського опозиціонера