facebook

Припинення виплат пенсій під час війни: у ПФУ пояснили, кого можуть позбавити виплат

Українським пенсіонерам розповіли про один неприємний нюанс

Українським пенсіонерам повідомили, що будуть люди, яким не виплачуватимуть соціальної допомоги під час війни в Україні. Під цю категорію потраплять не всі українці, проте потрібно знати нововведення, щоб не позбудеться виплат.

Дану публікацію розмістили на порталі “napensii”

Вже усі жителі України відчули на собі результати вторгнення путінських окупантів. Чимало українців, які опинилися на території бойових дій або втратили місце свого проживання, продовжують залишати Батьківщину та їхати за кордон. Проте є чимало українців, котрі втекли від війни у ​​перші дні вторгнення.

Українці, які досягли пенсійного віку, і не тільки, часто цікавляться виплатами пенсій після того, як вони залишили Україну.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Одна пенсіонерка із Закарпаття звернулася до Пенсійного фонду України з запитанням: «Чи я продовжуватиму отримувати пенсію, якщо їду за кордон назавжди?».

У ПФУ вирішили не затягувати з відповіддю та сказали, що після виїзду пенсіонера за кордон на постійне місце проживання соціальна допомога у вигляді пенсій припиняється.

В даному випадку, щоб пенсіонер оформив виїзд за кордон, йому потрібно звертатися до міграційної служби. Вже після того, як міграційна служба дізнається про переїзд українського пенсіонера, вона передасть інформацію до Пенсійного фонду. Після цієї процедури українець втрачає можливість отримувати пенсійні виплати.

Крім цього, український пенсіонер може подати до ПФУ спеціальну заяву та документи про виїзд на постійне місце проживання за кордон та отримати пенсію за шість місяців.

 

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Припинення виплат пенсій під час війни: у ПФУ пояснили, кого можуть позбавити виплат