facebook

Росіяни не підуть у повторний наступ: експерт заявив про імітацію для відволікання уваги

Про наступ окупантів не може йтися, адже вони не можуть утримувати оборону на запорізькому плацдармі, а на луганському – втрачають ініціативу.

На сьогодні російські війська не можуть здійснювати жодні наступальні дії, проте все залежить від ситуації на фронті та від того, чи буде пауза взимку.

Про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

Він зазначив, що для повторного наступу в окупантів немає ні мотивації, ні ресурсів.

“Мотивації у них немає. Але якщо ми кажемо про наступальні дії, все залежить від того, якою буде ситуація в зоні бойових дій та чи буде пауза під час зимового періоду. Їм дуже потрібна пауза, щоб накопичити ресурс, якого критично не вистачає для наступальних дій. Здійснювати будь-які повномасштабні наступальні дії наразі вони не можуть: по всій лінії фронту чи для захоплення локацій, областей тощо Росіяни можуть виключно на сьогодні імітувати наступальні дії. Наприклад, те, що відбувається під Бахмутом. Уже більше пів року, до речі. Це демонстрація саме їхнього потенціалу”, – пояснив Коваленко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Експерт нагадав, що впродовж останніх місяців армія РФ втратила кілометри захоплених територій у Харківській та Херсонській областях.

“Зараз вони втрачають ініціативу на луганському плацдармі, локація Сватове-Кремінна. Також вони поступово втрачають оборонні можливості на запорізькому плацдармі. І там найближчим часом може відбутися багато чого цікавого. Якщо вони не можуть на згаданих локаціях утримувати оборону, про який наступ може йтися? Це виключно імітація для відволікання уваги. Але це не про повноцінні окупаційні дії”, – наголосив оглядач.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Росіяни не підуть у повторний наступ: експерт заявив про імітацію для відволікання уваги