facebook

Євросоюз погодив дев’ятий пакет санкцій проти РФ: що відомо

Серед іншого обмеження стосуються техніки, фінансів та пропагандистських медіа.

Європейський Союз офіційно погодив дев’ятий пакет санкцій проти агресорки Російської Федерації.

Про це 16 грудня повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Голова Єврокомісії наголосила, що вітає домовленості щодо дев’ятого пакета обмежень, що стосуються Москви. Стосується він, зокрема, техніки, фінансів та російських засобів масової пропаганди.

“Він зосереджений на техніці, фінансах і ЗМІ, щоб ще більше зрушити з рейок російську економіку та військову машину. Він передбачає санкції проти майже 200 осіб і організацій, причетних до нападів на мирних жителів і викрадення дітей”, – зазначила фон дер Ляєн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Що відомо про санкції у 9 пакеті
Наголошується, що під санкції в ЄС птрапили російські канали, що перебувають під впливом Кремля та “поширюють російську дезінформацію та пропаганду”, – додають в Європейській комісії. Йдеться про НТВ, Первый канал, Россия 1 та РЕН ТВ.

Віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс повідомив, що загалом санкції накладено проти 410 організацій. Санкції також поширюються на експорт технологій подвійного призначення. Йдеться про хімічні речовини, IT-обладнання, дрони/двигуни дронів та електроніку. Завдяки цьому ускладнюються умови для виготовлення чи ремонту озброєння.

“Зараз обмежено прямий експорт двигунів для безпілотників до Росії та експорт до будь-яких третіх країн. Наприклад, Ірану, де є підозри, що вони будуть використовуватися в Росії”, – наголошують в Єврокомісії.

Євросоюз також розширив інвестиційні заборони проти російського енергетичного та видобувного секторів, а також реклами, маркетингових досліджень, проведення опитувань громадської думки для російського бізнесу.

Своєю чергою, голова офісу президента Андрій Єрмак зауважив, що під обмеження ЄС потрапили 168 російських компаній. “Насамперед військово-промислового, гірничо-добувного та енергетичного секторів”, – додав він.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Євросоюз погодив дев’ятий пакет санкцій проти РФ: що відомо