facebook

Нарешті військовим офіційно надаватимуть оплачувану відпустку: на скільки часу і за яких умов

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким передбачено можливість надання військовослужбовцям відпусток під час воєнного стану. У цей період військові можуть отримати частину щорічної основної відпустки.

Також вони мають право на відпустку за сімейними обставинами та з інших поважних причин зі збереженням грошового забезпечення. Про це сказано в картці законодавчого акта “Про внесення зміни до пункту 18 статті 10-1 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей” щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану” (№8081) на сайті парламенту, пише Оглядач.

Кожна із зазначених відпусток може тривати не більш ніж 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця, де військовий проводитиме відпустку, та назад звідти, але не більше двох діб в один кінець.

Також варто зауважити, що частина щорічної основної відпустки в умовах воєнного стану може бути надана один раз упродовж календарного року. Є важлива умова – одночасно можуть бути відсутні не більше 30% загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу. Зазначимо, що закон набирає чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Нарешті військовим офіційно надаватимуть оплачувану відпустку: на скільки часу і за яких умов