facebook

Про безробітних чоловіків “доноситимуть” до військкоматів: у чому суть ініціативи

Про безробітних чоловіків “доноситимуть” до військкоматів: у чому суть ініціативи

Незабаром, не виключено, чоловіків оповіщатимуть про те, що вони повинні прийти у військкомат, через ЗМІ, а поки Центри зайнятості населення зобов’язані “ділитися інформацією” з центрами комплектування та соціальної підтримки про безробітних, які стоять на обліку.

Про це йдеться у постанові Кабміну № 1487 “Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів” від 30 грудня 2022 року.

Усі державні “біржі праці” мають надавати інформацію про реєстрацію осіб у якості безробітних протягом 7 календарних днів після отримання запиту з “військкомату”, – наголошується в документі.
Крім того, Міграційну службу зобов’язали повідомляти військкомати про чоловіків, які набули громадянства України.

Нагадаємо, що українці, які знаходяться за кордоном, будуть зобов’язані ставати на військовий облік у дипломатичному відомстві країни перебування.
В Україні дев’ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов’язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов’язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Про безробітних чоловіків “доноситимуть” до військкоматів: у чому суть ініціативи