facebook

Розкол в РФ: режим Путіна йде у прірву

“Цей режим – приречений”: Фейгін спрогнозував громадянську війну з кривавими річками в РФ

За його словами, кримінальники зі зброєю зроблять кінець диктатури Путіна фатальним

Диктаторський режим Путіна вже приречений. Без громадянської війни цього разу не обійдеться, і Кремль сам створює її передумови.

Як заявив в інтерв’ю УНІАН російський правозахисник Марк Фейгін, Росію чекають “криваві річки”, адже появала кримінальників зі зброєю обов’язково до цього призведе.

“Цей режим – приречений. Вони самі собі петлю затягнули на шиї. Росія вийшла з 91-го року малою кров’ю, громадянської війни такої не було і ще чогось. Зараз так вже не вийде. Це будуть прям криваві річки. Вони самі створюють передумови для цього. Розпушення і фрагментація влади, поява кримінальників зі зброєю, цілих незліченних армій. Росія приречено летить у прірву, причому додаючи вуглинки топку. Цей поїзд мчить з прискоренням. Кінець неминучий, невідворотний, фатальний”, – впевнений Фейгін.

На його переконання, збільшення кількості ПВК в Росії зростає. Еліти створюють їх на той випадок, коли все почне валитися. При цьому ватажок “вагнерівців” Євген Пригожин має “особисту індульгенцію від Путіна”.

“У Пригожина особиста індульгенція від Путіна і, найголовніше, довгий термін. Він все це ліпить з 14-го року. Все-таки треба час, щоб створити, і бюджетні гроші, щоб налагодити. Навіть міністру оборону Шойгу, який напевно хоче подібним чином пройти. Вони ж воюють всередині себе – Міноборони і ПВК “Вагнер”. Безумовно, все робиться з розрахунком, що Пригожин буде підданий такому тиску, при якому вони зіграють в апаратну гру з його заміною в усіх відношеннях. А Пригожин, як понятійний барига, більш хваткий. Якщо за щось взявся, він за ціною не постоїть. Хочеш – кувалдою голову відіб’є, хочеш – все що завгодно”, – зазначив Фейгін.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За його словами, ПВК – це прото-структура держави. Держава фрагментується, йде від первинної інституційності, переходить до якихось альтернативних форм у приватних, напівдержавних та корпоративних інтересах. Фейгін зазначив, що Путіну потрібно, щоб скрізь був баланс.

“З одного боку, він знімає Лапіна, на якого повісили гріхи за Лиман, з іншого – призначає командувачем Сухопутних військ всієї Росії. Чи будуть вони битися з Пригожиним? Звичайно, будуть. Звичайно, вони хочуть всіх цих “пригожиних” утилізувати. У тому ж Соледарі”, – зазначив Фейгін.

Правозахисник наголосив, що у Росії вже йде внутрішня боротьба. “Можна уявити, що координати Макіївки злив хтось зі своїх: “Сюди завезли, мобілізованих”. Я таке цілком допускаю. Там цинізм в такій мірі, що я в таке охоче вірю”, – зазначив він.

Розкол в РФ: режим Путіна йде у прірву
У Росії поступово назріває внутрішній розкол. Аналітики впевнені, що для Путіна наступник – питання виживання. У Росії можуть пробачити вождю все що завгодно, крім військової поразки.

Також була інформація, що олігарх Пригожин підриває режим Путіна. За даними російських ЗМІ, Пригожин хоче створити свою політичну силу, яка матиме на меті відродження Російської імперії.

Тим часом між Міноборони РФ та приватною військовою компанією “Вагнер” вже кілька місяців триває протистояння. Воно загострилося зараз, коли Пригожин та Міноборони наввипередки звітують про захоплення Соледара. Втім, місто досі стоїть.

На тлі внутрішніх чвар Путін змінив командування армією окупантів. 11 січня Сергія Суровікіна на посаді командувача об’єднаним угрупуванням військ в Україні замінили на начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припустили, що це може бути політичним рішенням, щоб послабити в Росії владу силовиків. А радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що зміна командира російських окупантів в Україні свідчить про те, що в РФ стався реванш класичного генералітету.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Розкол в РФ: режим Путіна йде у прірву