facebook

“Дізнаємося найближчим часом”: експерт – про те, чи могли США таємно передати Україні ракети ATACMS

Альтернативою американських ракет ATACMS може бути авіаційна крилата ракета Storm Shadow, яку готова відправити Британія.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко не виключає, що США у крайньому пакеті військової допомоги могли таємно передати Україні ракети дальністю 160 кілометрів, зокрема йдеться про ATACMS.

Таку думку Коваленко висловив в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua.

“Все може бути. Може навіть буде так, що у цьому списку є ATACMS, а ми про це не знаємо. Чи є вони у цьому пакеті – дізнаємося найближчого місяця, а, може, навіть у швидше. Як ми дізнаємося? Швидше за все, це коли в тилу тимчасово окупованих територій почнуть вибухати на відстані десь 150-160 км від лінії фронту об’єкти російських об’єктів – склади, командні пункти та інші. Говорити про те, що їх 100-відсотково немає чи є – так не можна”, – сказав експерт.

Коваленко зауважив, що альтернативою американських ракет ATACMS може бути авіаційна крилата ракета Storm Shadow. Раніше Британія заявляла про наміри поставити Україні ракети цього типу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“У грудні 2022 року міністр оборони Британії заявив про наміри постачати Україні ракетну зброю авіаційного базування Storm Shadow. Ці ракети мають відстань польоту до 250 км та бойову частину 450 кг. Тому ми можемо казати, що вони можуть стати альтернативою ATACMS чи GLSDB. Не виключаю, що це може бути елементом у пакеті Британії таємною частиною”, – підкреслив він.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Дізнаємося найближчим часом”: експерт – про те, чи могли США таємно передати Україні ракети ATACMS