facebook

“Деяким громадянам України може бути скасована пенсія, названо відповідні категорії осіб”: з’явилася інформація про законопроєкт

 

Деяким українцям загрожує скасування пенсій. Їм перестануть нараховувати належні виплати. А тим, хто досягне потрібного віку, пенсію не призначать.

Як інформує “biz.today.ua”, відповідний законопроект розробили у Мінсоцполітики.

Таким чином хочуть карати державних зрадників та колаборантів. Згідно з розробленим документом, громадян, яких визнають винними за відповідними статтями Кримінального кодексу, позбавлятимуть пенсійних виплат. Крім того, після досягнення пенсійного віку українцям, які засуджені за цими статтями КК, не призначать пенсію.

Йдеться про статті 109-111 КК України:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

дії, спрямовані на насильницьку зміну влади;

посягання на територіальну цілісність;

державна зрада;

колабораціонізм.

Виплату пенсії не припинятимуть доти, доки вирок суду не набуде чинності.

Крім цього, хочуть також припиняти виплати громадянам, підозрюваним у таких злочинах, які оголошені в розшук, але поки що ховаються від правосуддя. Причому не лише за кордоном чи на окупованих територіях, але й усередині країни.

При цьому після того, як вони відбудуть покарання за свою провину і вийдуть на волю, їм повернуть пенсію. Ну а тим, кому виповниться 60 під час відбування покарання, пенсію призначать лише після виходу з місць ув’язнення.

кремим пунктом йдеться про спецпенсії, які отримують судді, прокурори, а також деякі вчені та інші громадяни, які раніше мали особливі заслуги перед Україною. Оскільки тепер ці заслуги нівельовані, то вони втратять право на свої високі пенсії, та на час відбування покарання будуть позбавлені будь-яких виплат, як інівельовані, то вони втратять право на свої високі пенсії, та на час відбування покарання будуть позбавлені будь-яких виплат, як і решта зрадників. А після закінчення терміну покарання виплату пенсій їм відновлять, але вже на загальних підставах – таких, як усім.

Цей законопроект поки що не зареєстрований у Верховній Раді, а лише опублікований на сайті Мінсоцполітики. До 16 лютого відбувається його громадське обговорення.

 

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Деяким громадянам України може бути скасована пенсія, названо відповідні категорії осіб”: з’явилася інформація про законопроєкт