facebook

Рятуйся хто може. Чому США, Канада і Франція закликали своїх громадян покинути Росію та Білорусь

Рятуйся хто може. Чому США, Канада і Франція закликали своїх громадян покинути Росію та Білорусь

Ризик стати заручниками зростає з кожним днем, особливо для американців

Сполучені Штати, Канада і Франція закликали своїх громадян виїхати з Росії та Білорусі. Приміром, Канада зробила це із формулюванням «через довільне застосування місцевих законів та війну між Росією та Україною».
Чому вище зазначені країни звернулися до своїх громадян із таким закликом саме зараз і чи є ці заклики передвісником ескалації бойових дій? «Главком» спитав про це у дипломатів та експертів з міжнародних відносин.
«Вони не хочуть ризикувати людьми. Нині головна мета путінського режиму у відносинах із Заходом – це набрати побільше заручників, яких потім можна обмінювати на те, що їм потрібно. Ця тактика не є новою, але вона є дієвою щодо впливу на політичні рішення. Для Заходу людське життя – це цінність, а для РФ – статистика», – зазначає Володимир Огризко.
На думку Огризка, це не пов’язано із новим засіданням у форматі «Рамштайн».

«Власне, те, що на ньому відбувається, є прогнозованим і нічого нового не буде: навіть якщо нам пообіцяють інші види озброєнь чи способи доставки. Тому навряд варто проводити паралелі з «Рамштайном»», – додає експерт.

«Заклики покинути Білорусь означають, що там небезпечно»
Павло Клімкін пояснює такі заклики оцінкою безпекової ситуації навколо Білорусі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«У кожного міністерства закордонних справ є певні процедури і доречність їх проведення базується не лише на інформації зовнішньополітичних відомств. Є обмін інформацією зі спецслужбами, з міністерствами оборони. Заклики від різних країн до своїх громадян із проханням покинути Білорусь означають, що МЗС цих країн вбачають підвищені ризики», – зазначає екс-міністр.
«Це пов’язано загалом із логікою підняття ставок російським режимом, з можливістю використовувати будь-які опції для наступальних операцій або провокацій», – додає Клімкін.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Рятуйся хто може. Чому США, Канада і Франція закликали своїх громадян покинути Росію та Білорусь