facebook

Рєзніков оцінив небезпеку масованого застосування російських літаків при новому наступі

Рєзніков оцінив небезпеку масованого застосування російських літаків при новому наступі

Міністр оборони Олексій Рєзніков вважає, що накопичення російської авіації біля кордонів з Україною є частиною підготовки РФ до контрнаступу, а успіх її застосування залежатиме від низки чинників.

Про це він заявив в інтерв’ю “Бабелі”.

“Не варто розділяти загрозу наступу росіян і застосування авіації. Це дві складові одного. Класична військова наука вчить — якщо плануєш йти в наступ, маєш зробити три речі: змусити свого опонента зупинитися і перейти в оборону; почати панувати в повітрі, щоб не дати йому піти у контрнаступ; знищувати всі його резерви, логістичні ланцюжки, запаси — і для цього теж потрібна авіація. Тому коли ми говоримо, що росіяни готуються до наступу, то це обов’язково і про авіацію”, — сказав міністр.
Рєзнікова також запитали, чи може бути успішною повітряна кампанія армії Путіна. Він зазначив, що все залежатиме від кількох факторів, зокрема це майстерність пілотів, погодні умови, маневреність та технічний стан самих літаків.

Міністр наголосив, що більшість льотної еліти Росії українські захисники вже знищили. Наразі військовими літаками керують переважно молоді та менш досвідчені пілоти.

“Також залежить від масованості їхнього прильоту, і скільки в цей день чи годину нам потрібно випустити протиповітряних ракет. Умовно кажучи, на одну ціль – дві ракети. Якщо 20 літаків – 40 ракет, 100 літаків – 200. Ризики є, але не треба це сприймати так, що все пропало. Наші партнери це усвідомлюють, тому така активна позиція, особливо у Ллойда Остіна, він дуже підтримує Україну і каже: “Час, час і ще раз час! Прискорюйтесь у передачі озброєння особливо систем ППО”, – зазначив Рєзніков.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Рєзніков оцінив небезпеку масованого застосування російських літаків при новому наступі