facebook

ЗСУ під Бахмутом пішли у контрнаступ і відтіснили росіян від траси з боку Костянтинівки – ЗМІ

ЗСУ під Бахмутом пішли у контрнаступ і відтіснили росіян від траси з боку Костянтинівки – ЗМІ

КИЇВ. 6 березня. УНН. Після кількох місяців боротьби битва за Бахмут останніми днями, здавалося, досягла апогею: російські війська були близькими до оточення міста, а деякі українські частини відступали. Потім в суботу в атаку пішли українські штурмові бригади. У вихідні сотні військовослужбовців приєдналися до контрнаступу, розпочавши атаки із землі та обстрілюючи російські позиції артилерією з навколишніх пагорбів. Про це пише New York Times News, передає УНН.

Деталі

Ще до того, як Україна активізувала свій наступ на росіян у Бахмуті у вихідні дні, її сили перемістилися, щоб відкинути російські війська від останньої головної магістралі з боку Костянтинівки, яка веде до міста. Це зберегло як лінію постачання, яка місяцями допомагала українським солдатам стримувати російський наступ, і шлях відходу, якщо вони вирішать відступити, пише видання.

“Я впевнений, що Бахмут утримається”, – сказав полковник Євген Межевікін, командир зведеної тактичної групи, яка воює в Бахмуті. “У нас достатньо сил, щоб відкинути ворога з цього міста, але це залежить від завдань, які стоять перед командуванням, чи то утримання міста, чи заподіяння противнику максимальних втрат”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ми відбиваємо від 15 до 20 атак на день”, – сказав Владислав, командир самохідної артилерійської батареї. “У середньому ми випускаємо від 80 до 120 снарядів на день. За півтора місяці ми випустили понад 5000 снарядів”.

“Нестача є, – сказав полковник Межовікін. – Хотілося б більше людей, більше машин, більше боєприпасів для знищення противника на підступах і його резерви, щоб у наших людей було менше втрат і не було таких напружених боїв”.

За словами кількох українських командирів, “Вагнер” поповнив свою чисельність тисячами засуджених, але її основні професіонали виявились здібними бійцями.

“Противник посилав в атаку по 20 осіб по шість-сім разів на день”, – каже Олександр, командир роти, який брав участь у штурмі. “Уявіть: приходять двадцять хлопців, ми їх убиваємо. За п’ять хвилин приходять ще 20 хлопців, ми їх убиваємо. За годину ще 20. Їм начхати на людей”.

Російські війська просувалися вперед завдяки своїй численності, підкріпленій десятками тисяч новобранців і чистою грубою силою. За словами одного із солдатів, вони іноді зносять цілі житлові квартали, щоб перемогти одного снайпера.

“Ми втомилися”, – сказав журналістам армійський механік Ярослав. Ми маєте знати правду. Вони вбивають нас”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

ЗСУ під Бахмутом пішли у контрнаступ і відтіснили росіян від траси з боку Костянтинівки – ЗМІ