facebook

Священик на вівтарі зґвалтував черницю

Священик на вівтарі зґвалтував черницю

У Польщі ухвалили остаточний вирок у резонансній справі про сексуальні злочини ченця та священика ордена св. Домініка з монастиря святого Войцеха у Вроцлаві.
Слідство довело скоєння пастирем семи сексуальних злочинів, включаючи згвалтування черниці, про яке стало відомо у березні 2021 року, пише портал “Факти”. Тоді представники монастиря виступили із заявою, в якій написали про свій «великий біль та сором».

З’ясувалося, що обвинувачений чернець роками знущався з віруючих, а перші випадки порушення ним закону сталися ще 1997 року,
Що ж до черниці, за наругу над якою чоловіка засудили, то вона розповіла, що акт насильства відбувся на вівтарі. До прокуратури вона звернулася у березні 2021 року. Тоді комісію незалежних експертів призначили самі ченці.

У вересні 2022 року районний суд засудив священнослужителя до чотирьох років позбавлення волі. Проте вже за кілька тижнів чернець залишив СІЗО під грошову заставу (поручителем не були духовні особи), а на вирок було подано апеляційну скаргу. І ось 8 березня 2023 року окружний суд у Ченстохові ухвалив остаточне рішення у справі. Домініканця засудили до трьох років ув’язнення за сім сексуальних злочинів, скоєних проти однієї жертви в 2011—2018 роках.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Священик на вівтарі зґвалтував черницю