facebook

Путін підтвердив, що готовий закінчувати війну, але…

Путін підтвердив, що готовий закінчувати війну, але…\

Однак він не бачить готовності України погодитися на цей сценарій.

Російський диктатор Володимир Путін фактично підтвердив, що хотів би “закінчувати війну” за планом, запропонованим Китаєм.

Під час прес-конференції за підсумками переговорів з лідером КНР Сі Цзіньпіном Путін наголосив, що сторони обговорили війну в Україні. Пропозиції Китаю щодо закінчення війни Росії подобаються.

“Багато положень висунутого Китаєм мирного плану співзвучні російським підходам і можуть стати основою мирного врегулювання, коли до нього будуть готовими на Заході і у Києві. Однак, поки такої готовності з їхнього боку ми не спостерігаємо”, – заявив Путін.

Диктатор обурився, що поки вони з Сі думали про мир в Україні, Велика Британія оголосила про постачання боєприпасів із збідненим ураном. Путін заявив, що “Захід вирішив воювати з Росією до останнього українця”.
“Мирний план” Китаю
Китай дотримувався нейтралітету з початку повномасштабної війни в Україні, але у річницю вторгнення несподівано представив своє бачення миру. Мирний план складається з 12 пунктів. У документі війну називають “українською кризою”,а про виведення російських військ згадки немає.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що “мирний план” Китаю насправді є висловлення просто думок Пекіном. Однак зауважив, що це добре, що Китай почав говорити про війну в Україні. Згодом радник голови ОП Подоляк заявив, що “мирний план” Китаю позбавлений логіки, натомість містить протиріччя.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Путін підтвердив, що готовий закінчувати війну, але…