facebook

“Долар здивував, курс валют вражає”: експерти сказали, чи слід терміново йти в обмінники

Курс долара в Україні знижується другу добу поспіль. Станом на 23 березня, готівковий долар у банках подешевшав на 15 копійок у продажу та на 2 копійки у купівлі. Таким чином, валюта коштує 38,20 та 38,68 грн/долар відповідно.

Як інформує “biz today.ua”, в обмінниках долар у середньому купують сьогодні по 38,20 грн/долар, а продають – за 38,44 грн/долар. Традиційно напередодні вихідних курс підвищується, але якщо у п’ятницю це й станеться, то не більше ніж на пару копійок.

Наступного тижня готівковий курс збережеться у межах 38-39 гривень за долар та 40-41 гривень за євро, вважає експерт Герман Марченко.

На сьогоднішній день найвигідніший курс купівлі долара пропонує OTP Банк (37 грн), Універсал Банк (37,4 грн) та ПриватБанк (37,8 грн). Курс продажу у свою чергу найнижчий у ПриватБанку – 38,3 грн/долар.
Тенденція до зміцнення гривні продовжиться і у квітні, прогнозують експерти. Імовірний курс долара перебуватиме у діапазоні 38,00–38,50 грн.

Зокрема, на це впливатиме майбутня посівна, адже аграрії активно продають урожай та свої запаси валюти. Крім того, ситуація на ринку також залежатиме від так званої “зернової угоди”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Офіційний курс НБУ, як і раніше, залишається на рівні 36,56 грн. Можливо, незабаром Україні доведеться відмовитися від фіксованого курсу, оскільки це одна із вимог МВФ у рамках надання нового траншу. Коли саме це станеться, сказати важко, оскільки програма допомоги розрахована на чотири роки.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Долар здивував, курс валют вражає”: експерти сказали, чи слід терміново йти в обмінники