facebook

«Як прив’язати військовозобов’язаних до телефону: новий спосіб від адвоката»

Розсилка повісток через месенджери: як військовозобов’язаних можуть “прив’язати” до телефону

Наразі військовозобов’язаних громадян неможливо “запросити” до ТЦКСП, окрім як під час вручення повістки, яких є чотири види, але юридичний механізм для законодавчої “прив’язки” людини до номеру її телефону, розробити можна.

Про це у розмові з “Апострофом” розповів адвокат Дмитро Бузанов.

За його словами, судові повістки та повідомлення від судів приходять в “Дію” або ж у месенджері.
У той же час адвокат давав свою згоду, щоб отримувати повістки до суду у такий спосіб й у цьому випадку дійсно є зв’язок між номером і людиною.

“Так, треба прописати відповідні зміни в законодавство. Для судових повідомлень це ж зробили. Так само можна прописати і для повідомлень, що потрібно з’явитися до військкомату”, – пояснив Бузанов.
В Україні дев’ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов’язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов’язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

«Як прив’язати військовозобов’язаних до телефону: новий спосіб від адвоката»