facebook

Тариф може злетіти на 95%: як може змінитися вартість електроенергії

За один кіловат електроенергії пропонують платити майже три гривні

Тариф на електроенергію не будуть змінювати до червня, але потім планують все-таки підвищити плату за кіловат електрики.

Вже зараз є кілька прогнозів, і всі вони невтішні. Так, вартість електроенергії може зрости на 95%, таким чином, за один кіловат доведеться оплачувати майже три гривні.

Влада обґрунтовує необхідність збільшення тарифу кількома причинами. Головна з яких — відновлення пошкодженої внаслідок російських обстрілів енергетичної інфраструктури до наступного опалювального сезону.

Від такого пояснення щодо зростання тарифів більше грошей у гаманцях українців на оплату послуг не з’явиться. Найімовірніше, що будуть і надалі рости борги за комуналку.

Пенсіонери не надто веселі через імовірне підвищення тарифу та заявляють, що важко економити на життєвонеобхідних речах.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У разі підвищення ціни на світло буде важко. Сьогодні ще більш-менш терпимо, але все одно є труднощі з оплатою. Якщо тарифи зростуть, то доведеться економити. Навіть сьогодні одну лампочку вмикають, а всі інші вимикають. Звичайно, холодильник не вимкнеш, бойлер так само.

Голова Нацкомісії з держрегулювання енергетики та компослуг (НКРЕКП) Костянтин Ущаповський вже заявив, що нині уряд розглядає кілька варіантів збільшення тарифів. Серед них є такі: 2,40 грн (тобто на 67% більше за нинішній) та 2,80 грн (на 94% вище теперішнього) за 1 кВт/год. З огляду на це, середній розмір платіжки за умови тарифу 2,8 грн кВт/год має становити 470 грн.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Тариф може злетіти на 95%: як може змінитися вартість електроенергії