facebook

Можна залишитись без пенсії: як швидко добрати страховий стаж – детальна інструкція

Візьміть до уваги


Українцям розповіли яким чином можна добрати необхідний стаж

Українські пенсіонери знають, що для виходу на відпочинок у віці 60 років необхідно мати не менше 30 років страхового стажу. Передбачається, що з кожним він зростатиме і вже до 2028 року необхідно мати не менше 35 років страхового стажу. Але можна й докупити потрібний стаж. Про це розповідає “24 економіка”.

Щоб докупити необхідний стаж, потрібно сплатити внески в Пенсійному Фонді України. Зазначається, що можна докупити необхідну кількість страхового стажу не лише собі, а й сплатити внески за третіх осіб.

Як відомо, страховий стаж — це період роботи працівника, протягом якого він чи його роботодавець здійснював страховий внесок. Сума мінімального внеску становить 22% від мінімальної заробітної плати.

Для того щоб докупити необхідний стаж потрібно:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

зайти на веб-портал електронних послуг ПФУ;

вибрати розділ «Договір на добровільну участь»;

заповнити подану форму та сплатити добровільний внесок.

Суму та періодичність сплати добровільного внеску працівник має право визначати самостійно. Проте варто пам’ятати, що для того, щоб купити страховий стаж за один повний місяць, розмір добровільного внеску має становити не менше розміру мінімального страхового внеску, а це 1474 гривні.

На заслужений відпочинок у 2023 році можуть вийти:

ті українці, у кого у 60 років не буде необхідної кількості страхового стажу, зможуть піти заслужений відпочинок лише у 63 роки, якщо страховий стаж становитиме 20 років;

українці, страховий стаж який становитиме від 15 до 20 років, зможуть отримувати пенсійні виплати лише при досягненні 65 років;

якщо хтось матиме менше 15 років стажу, то на досягнення 65 років зможуть розраховувати на соціальну допомогу від держави, замість пенсійних виплат.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Можна залишитись без пенсії: як швидко добрати страховий стаж – детальна інструкція