facebook

“Долар майже перетнув червону межу, курс валют приголомшив українців”: експерти сказали, чи треба встигнути в обмінники до кінця тижня

Долар в Україні у травні продовжує дешевшати. Вже третій день курс американської валюти знижується з кожним днем на кілька копійок.

Як інформує “biz.today.ua”, станом на 3 травня долар у банках України можна продати в середньому по 37,45 грн, а купити за 37,90 грн. Це на 5 та 10 копійок дешевше, ніж у попередній день.

В обмінниках на сьогоднішній день купують долар у середньому по 37,27 грн/долар, що на 24 копійки дешевше, ніж учора, а у продажу валюта зросла на 7 копійок – до 37,87 грн/долар.

Якщо порівнювати по банкам, то найвигідніший курс купівлі та продажу долара на сьогоднішній день у ПриватБанку та Райффайзен Банку. Курс купівлі складає 37,15 грн/долар та 37,20 грн/долар відповідно. Продають долар банки за курсом 37,65 та 37,70 грн/долар.

Банкір Ганна Золотько підтвердила, що за перші кілька днів травня гривня ще більше зміцнилася. Ця тенденція розпочалася ще у квітні на фоні послаблення деяких валютних обмежень, зокрема розширення ліміту продажу готівкової валюти через каси банків.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Великі системні банки почали знижувати вартість готівкового долара, щоб запропонувати українцям конкурентні умови придбання валюти, чим спровокували зниження курсу до 37,65 – 37,7 гривні за долар.

Завдяки посиленню конкуренції між банками та небанківськими установами, загальний тренд зі зміцнення готівкового курсу зберігатиметься до кінця поточного тижня, і швидше за все й надалі. На думку Золотько, курс коливатиметься в межах 37,4 – 38,1 грн за долар.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Долар майже перетнув червону межу, курс валют приголомшив українців”: експерти сказали, чи треба встигнути в обмінники до кінця тижня