facebook

Закликати їх більше не будуть: в Україні звільнять від призову нову категорію чоловіків

3 травня 2023 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт №8009, який надає нову підставу для звільнення військовослужбовців зі служби після мобілізації.


Ось уже більше року триває війна в Україні. Це рік, що поділив відлік часу на До і Після для більшості родин. Ще б пак, більшість українських чоловіків вирушили на фронт, аби стати на захист своєї Батьківщини. На жаль, не всі вони повертаються…

Аби “вирівняти” втрати українських родин, прийнято законопроєкт №8009. Так, згідно із законом про військову службу, який 3 травня ухвалили депутати Верховної Ради більшістю голосів, родичі загиблих чи зниклих без вісти можуть звільнитися з ЗСУ.

Про це йдеться у законі № 8009 “Про внесення змін до статті 26 Закону України “Про військовий обов’язок та військову службу”, який 3 травня ухвалили народні депутати.

Право на звільнення за сімейними обставинами тепер мають військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, та військовослужбовці, які проходять військову службу за контрактом.

Це стосується випадків, коли їхні близькі родичі загинули або зникли в ході “заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони”, “відсічі та стримування” агресії РФ у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування агресії РФ проти України під час воєнного стану.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Таким чином будуть досягнуті рівності між особами, які вже є військовозобов’язаними, та особами, які на зазначеній вище підставі, не підлягають призову на військову службу під час мобілізації відповідно до положень статті 23 закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Закликати їх більше не будуть: в Україні звільнять від призову нову категорію чоловіків